• BIST 9524.59
  • Altın 2490.463
  • Dolar 32.5466
  • Euro 34.7015
  • Siirt 13 °C

4 şehirde tan vakti yasa dışı şok dinleme operasyonu

4 şehirde tan vakti yasa dışı şok dinleme operasyonu
4 ilde tan vakti yasa dışı şok dinleme operasyonuAnkara ve 3 il sabahın tan vaktinde yasadışı dinleme operasyonu ile uyandı.Ankara'nın da aralarında olduğu 4 ilde 'yasa dışı dinleme iddialarıyla ilgili operasyon başlatıldı.

SİİRTAJANS.COM'un İHA'dan edindiği habere göre,Operasyon kapsamında TİB'te 22, TÜBİTAK'tan ise 6 kişi hakkında yakalama kararı olduğu öğrenildi. Ankara'da şu ana kadar 19 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılar adli tıp kurumuna getirilerek sağlık kontrolünden geçiriliyor.  
İSTANBUL'DA 2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Ankara merkezli "yasa dışı dinleme" soruşturması kapsamında İstanbul'da düzenlenen operasyonda haklarında yakalama kararı bulunan 3 kişiden 2'si gözaltına alındı, 1 kişinin ise arandığı bildirildi.
Edinilen bilgiye göre, "yasa dışı dinleme" iddialarına ilişkin soruşturmada İstanbul'da 3 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Söz konusu kişilerden 2 kişinin gözaltına alındığı, diğer kişinin ise arandığı kaydedildi.
Anadolu yakasındaki 3 ayrı adreste yapılan aramaların devam ettiği öğrenilirken gözaltına alınan şahısların haklarında yapılan işlemlerinin ardından Ankara'ya gönderileceği belirtildi.

TÜBİTAK OPERASYONUNDA GÖZALTILAR BEKLENİYOR

Sabah saatlerinde Ankara merkezli olarak TÜBİTAK çalışanlarına yönelik yapılan operasyonda Kocaeli ve Sakarya’da gözaltıların yapılması bekleniyor.

Sabah saatlerinde Ankara Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturma kapsamında kriptolu ve normal telefonları usulsüz dinledikleri iddiasıyla TÜBİTAK çalışanlarına yönelik olarak 4 ilde operasyon yapılmaya başlandı. Ankara merkezli olarak yapılan operasyonda toplam 28 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. İstanbul ve Ankara’da aralarında eski TİB Başkanı Osman Nihat Şen’in de olduğu 25 kişi yakalanırken, 3 kişinin de Kocaeli ve Sakarya’da gözaltına alınması bekleniyor.

Bu haber toplam 3043 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim