• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Siirt 19 °C

Abdullah Gül'den basın özgürlüğü hakkında flaş beyanatlar

Abdullah Gül'den basın özgürlüğü hakkında flaş beyanatlar
11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bası özgürlü Charlie Edbo karikatürlerinin Cumhuriyet gazetesinde yayınlanması ile alakalı flaş açıklamalarda bulundu.

SİİRTAJANS.COM'un İHA'dan edindiği habere göre,11’nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Charlie Hebdo dergisinin seçkisini yayınlayarak tepki toplayan Cumhuriyet Gazetesi’yle ilgili açıklama yaptı. Bu hassas ve gergin ortamda herkesin sorumluluğu olduğunu kaydeden Gül, “Papa bile dayanamadı, açıklamalarda bulundu” dedi.

Abdullah Gül, cuma namazını Emirgan Hamid-i Evvel Camii’nde kıldı. Cami çıkışı vatandaşlarla sohbet eden Gül, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gül, Cumhuriyet Gazetesinin, Fransa’daki Charlie Hebdo dergisinin 4 sayfasını yayınlamasıyla ilgili gazetecilerin soruları üzerine, “Tabi ki demokrasinin temel ilkelerinden biri basın, ifade özgürlüğünden biridir. Başka bir ilkede beraber yaşadığımız toplumun değerlerine saygılı olmaktır. Bu kadar hassas, gergin bir ortamda herkesin sorumluluğu vardır. Herkesin sorumlu davranması gerekir. Sorumsuz hareketler sonunda hiç ummadığımız sonuçlar ortaya çıkıyor. Papa bile dayanamadı açıklamalarda bulundu. İnsanların değerlerine saygılı olunması lazım” diye konuştu.

Gül, açıklamalarının ardından camiden ayrılırken, bebekliğinde fotoğraf çektiren bir çocukla 4 yılın ardından tekrar fotoğraf çektirdi.

Bu haber toplam 1751 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim