• BIST 9082.92
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • Siirt 14 °C

Abdurrahman Önül Siirtlilere Unutulmayacak Bir Gece Yaşattı

Abdurrahman Önül Siirtlilere Unutulmayacak Bir Gece Yaşattı
Siirt Belediyesince organize edilen Ramazan etkinlikleri çerçevesinde Siirtlerle bir araya gelen ilahi sanatçısı Abdurrahman Önül, vatandaşlara unutulmayacak bir gece yaşattı. Sevilen sanatçı Önül, okuduğu birbirinden güzel ilahilerle Siirtlilerin gönlünd

Siirt Belediyesi Ramazan etkinlikleri organizasyonu çerçevesinde Siirtlilerle buluşan Önül, ilahi konseri verdi.15 Temmuz Demokrasi meydanında kurulan platformda verilen konserde Abdurrahman Önül, seslendirdiği bir birinden güzel ilahilerle Siirtlilere unutulmayacak bir gece yaşattı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği ilahi konserinde semazen grubu müzik eşliğinde gösterim sundu. İlahi sanatçısı Abdurrahman Önül’ün Türkçe ve Kürtçe ilahilerin seslendirdiği etkinlikte, bazı vatandaşlar duygu dolu anlar yaşanırken, bazı vatandaşlar göz yaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Şenliğin ardından bir konuşma yapan Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, ilim irfan yuvası ve medeniyet beşiği olan Siirt'in binlerce yıllık tarihiyle bir huzur kenti olduğunu söyledi.

Siirtlilerin duyarlılıklarıyla binlerce yıllık tarihini ve huzurunu bütün dünyaya ispat ettiğini ifade eden Taşkın,”Allah sizlerden razı olsun ki bu halimizi anlamayan bir takım insanlar zaman zaman huzurumuzu kaçırmaya kalktılar. Ne badireler atlattık, ne sıkıntılar geçirdik. Bunun son 4 yılına ben de şahidim. Birileri sokaklarımıza çukur kazıp çocuklarımızı ateşe atmaya kalktı. Birileri bu memleketin kalbine darbe yapmaya kalktı ama sizle memleketinize, milletinize, devletinize, geleceğinize ve her şeyinize sahip çıktınız. Binlerce yıllık tarihinizi, bu huzurunuzu bütün cümle aleme ispat ettiniz. Bu şekilde huzur kaçmaz."

Siirt'te her zaman dillerin ve kalplerin bir olduğunu vurgulayan Taşkın, "Allah aşkınıza bu bozulmasın, huzurumuza, birliğimize, kardeşliğimize sahip çıkalım. Siz her şeye, en güzel şeylere layıksınız." dedi.

Siirtlilerin coşku ve sevgileriyle kendilerine cesaret verdiğini belirten Taşkın, kentte en güzel şeyleri hep birlikte yapacaklarını aktardı.

"Devletimizin bütün imkânlarıyla, milletimizin gücüyle, sizlerin gücüyle doğumdan ölüme kadar hizmetinizdeyiz. Ramazanınız mübarek olsun." Dedi. Taşkın, en sıkıntılı günlerin bugünkü kadar keyifli, huzurlu ve mutlu olmasını diledi.

Şenliklerin ilk günü, Abdurrahman Önül’e Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın tarafından Siirt ürürüne has Tiftik Battaniyesinin hediye edilmesinin ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle sona erdi.

Bu haber toplam 1608 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim