• BIST 9079.97
  • Altın 2324.509
  • Dolar 32.364
  • Euro 34.907
  • Siirt 5 °C

Ali Babacan "Koalisyon Ülkeyi Geriye Götürür Uyarısı"

Ali Babacan "Koalisyon Ülkeyi Geriye Götürür Uyarısı"
Ali Babacan "Koalisyon Ülkeyi Geriye Götürür Uyarısı"

Başbakan yardımcısı Ali Babacan Ak parti hükümetinin iktidarı boyunca ekonomideki görevini sürdüren tek kişi olarak dikkat çekiyor. 13 yıllık iktidarı döneminde ülke ekonomisinin düzelmesinde aktif rol üslenen Ali Babacan yaklaşan seçimler öncesi vatandaşları uyardı.

Ülkenin bunca kazanımlarını görmezden gelerek koalisyon ve kaos ortamının oluşması ülkemizi geriye götürecektir. Vatandaşların aklı selim bir şekilde istikrar için hayırlısı ne ise onu desteklemeleri gerektiğini vurguladı.

Babacan, bunun yolunun da söz verip, yapmaktan geçtiğini belirterek, AK Parti'nin bugüne kadar ne söz verdiyse, hepsini yerine getirdiğini bildirdi. AK Parti'nin "3 dönem kuralına" dikkati çeken Babacan, bu kuralın "ruhunun" çok önemli olduğunu ifade etti. Söz konusu kuralın, partinin kurumsal olarak güçlenmesi, sistemin şahıslara fazla bağımlı hale gelmemesi için olduğunu anlatan Babacan, "Bu 3 dönem kuralının ruhunun işletilmesi çok önemlidir. Burada önemli olan politikaların ve kurumların kalıcılığı ama insan kaynakları açısından da makul bir rotasyondur. Dolayısıyla bunun ruhunu mutlaka işletmemiz gerekiyor ama seçim sonrasıyla ilgili bugünden herhangi bir hesap, Kitap, herhangi bir karar açıklanması... Bunların hepsi çok yanlış olur. Önemli olan taahhütlere sadık kalmaktır" diye konuştu.
 
"Kişisel olarak kararınızı 8 Haziran sabahı vereceksiniz, öyle mi?" sorusunu da Babacan, "Çok detaylı, somut şeyler söylemek, hele hele seçime gittiğiniz dönemde doğru değil. Kurumsal olarak da partimiz açısından da ekonomimiz açısından da doğru değil. Önemli olan, AK Parti'nin kurumsal olarak önümüzdeki dönemde neler yapacağıdır. Yoksa şahıslar üzerine fazla tartışmalar yapmanın Türkiye'ye de partimize de faydası yok" şeklinde yanıtladı. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2553 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim