• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Siirt 26 °C

Arınç'tan'Kalp Krizi' iddialarına flaş yanıt!

Arınç'tan'Kalp Krizi' iddialarına flaş yanıt!
SİİRTAJANS.COM-Arınç'tan'Kalp Krizi' iddialarına flaş yanıt!Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Mehmet Akif Kültür Evi’ni ziyaret eden Arınç, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kalp krizi geçirdiği ve ardından GATA’da tedavi altına alındığı iddialarına ilişkin, "Tamamen gerçek dışıdır, ahlak dışıdır, edep dışıdır. Hamd olsun iyiyim" diyerek çıkıştı.

ARINÇ O İDDİALARA FENA ÇIKIŞTI!

SİİRTAJANS.COM'UN iHA'dan aldığı habere göre,Bülent Arınç, Hacı Bayram Veli Camisi’nde ikindi namazını kıldı. Ardından Mehmet Akif Kültür Evi’ni ziyaret eden Arınç, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin, sosyal medyada yer alan ve kendisinin kalp krizi geçirerek GATA’da tedavi altına alındığı iddialarını sorması üzerine Arınç, "Hamd olsun çok iyiyim. Dün akşam böyle bir şey olmuş. Dolayısıyla bana haber vermediler. Ama sabah sık sık arayanlar da oldu. Bu çok büyük terbiyesizlik, ahlak dışı bir şey. Çok üzgünüm. Sevenlerimiz, ailelerimiz, dostlarımız var. Arkadaşlar çalışmışlar ama beni rahatsız etmemek için sabah altıdan sonra haber vermişler. Olay şu, belki duymamış olanlar vardır, maalesef bir paylaşım sitesinde galiba, akşam benim kalp krizi geçirdiğimi ve GATA’ya kaldırıldığım yazılmış. Bunu insanlar birbirleriyle paylaşmışlar. Tamamen gerçek dışıdır, ahlak dışıdır, edep dışıdır. Hamd olsun iyiyim. Önce Kırşehir’e gittim, açılışlar yaptım, konuşmalar yaptım. Kırıkkale’ye uğradım. Kırıkkale 1,5 yıl askerlik yaptığım yer, çok seviyorum. Akşam kandili kısmen orada kutladık. Sayın valimizle, emniyet müdürümüzle beraber salep içtik, gece de evime geldim. Hamd olsun çok iyiyim. Tabi bu haber bir panik doğurmak, belki de böyle olmasını arzu etmek gibi çirkin bir duruş. Bunu görüp de ’oh olsun’ diyenler de çıkabilir şüphesiz ama bu kişilik haklarına çok büyük bir saldırı. Bana değil bir başkasına da yapılabilir. Tasvip edilecek bir davranış değil. Gerçek de olabilir. Şüphesiz hepimiz insanız, hastalık da geçirebiliriz. Ama gerçek dışı olduğunu bilerek takdim etmek bence insanlık dışı bir hareket. Bunu yapanları kınıyorum, Allah’a havale ediyorum" dedi.

Yine geçtiğimiz günlerde sosyal medyada çıkan, eşinin kendisini terk edip çocuklarının yanında kaldığı iddialarını da değerlendiren Arınç, "Özel hayatımıza bu kadar girilirse, kişilik haklarına bu kadar saldırı olursa sadece bizi değil herkesi yaralar. Evet internetin sınırsız ve sorumsuz bir dünya olduğunu biliyorum. Sanal alemde yapılanların gerçek hayattaki gibi insanları etkilediğini düşünüyorum. Doğru olmalıyız, dürüst olmalıyız., Yalan yanlış haberlerle insanları üzmemeliyiz diye düşünüyorum" açıklamasında bulundu.

SORUŞTURMA KOMİSYONUNUN 5 OCAK’TAKİ TOPLANTISI

4 eski bakanla ilgili oluşturulan soruşturma komisyonunun 5 Ocak’ta toplanmasına ilişkin soruya ise Arınç, “Pazartesi günü şüphesiz soruşturma komisyonu üyesi olan arkadaşlarımızın oylamada verecekleri karar önemli. Hepsinin hukuka, vicdana uygun hareket edeceğini düşünüyorum. 4 bakanla ilgili olarak soruşturma komisyonunun vereceği kararı hepimizin saygıyla karşılayacağının bilinmesini istiyorum. Burada önceden fikrini beyan etmek, oyunun rengini söylemek aslında mümkün değil. Anayasa ve iç tüzük bunu emrediyor. Eğer birileri benim oyum ‘evet’ şeklinde olacaktır, çünkü bunlar suçludur diyorsa yanlış yapıyor. Benim oyum ‘hayır’ olacak bunlar suçsuz değildir’ diyorsa, şu an itibariyle onlar da hata yapıyor. Verecekleri oylarla kanaatlerini komisyonda ifade edebilirler. Daha sonra Genel Kurul’a gizli oylamada da kanaatlerini ifade edecekler. Bizim her ikisini de saygı göstermekten başka bir seçeneğimiz yok. Soruşturma komisyonu üyelerine doğru, adil karar vermeleri noktasında Allah yardımcı olsun” değerlendirmesinde bulundu.

Bir başka gazetecinin, "Bir astsubayın Türkiye’nin Suriye sınırında kaçırıldığı iddiası var. 2 gün önce gerçekleşti şeklinde iddialar da vardı. Neler söyleyeceksiniz" sorusuna Bülent Arınç, "2 gün önceyse yalandır, gerçek dışıdır. Bugün yeni bir olay soruyorsanız ondan da haberdar değilim" karşılığını verdi.

"SİYASET YAPMAYA KARAR VERMEK ONUN BİLECEĞİ BİR İŞ"

Arınç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun, siyasetin genetik olduğu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın da siyasete girmesinin hoş olacağı yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine, "Benim ailemde benden başka siyasetçi yok. Herkesin siyaset yapma hakkı var. Benim tanıdığım Sümeyye Erdoğan çok iyi yetişmiş bir kızımızdır. Çok bilgilidir, siyaseti çok yakından takip eder. Edebiyle, ahlakıyla, bilgisiyle, yetişme tarzıyla herkesin örnek göstereceği bir kızımızdır. Siyaset yapmaya karar vermek onun bileceği bir iş. Hayırlı bir karar olursa biz de bundan mutlu oluruz" diye konuştu.

Arınç, gazetecilerin sorularını cevaplamasının ardından merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun mezarı başında dua okudu. Vatandaşlarla ayaküstü sohbet eden Arınç, Mehmet Akif Kültür Evi’ne de ziyarette bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3616 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim