• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Siirt 12 °C

Bakan Güllüce'den Batı Ülkelerine Tepki

Bakan Güllüce'den Batı Ülkelerine Tepki
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Adıyaman’da katıldığı MÜSİAD Genel Kurulunda batı ülkelerini eleştirerek, "Terörün kaynağı kendileridir. Menfaat elde eden yine kendileridir. Onlar Filistin’de öldürdüklerinin, Suriye’de katlettiklerinin hesapları

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adıyaman 3. Olağan Genel Kurulu'na katıldı. Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen genel kurul, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

 

Faaliyet ve mali raporların okunmasının ardından MÜSİAD Şube Başkanı Şerif Yıldırım açılış konuşmasını yaparak, Adıyaman’ın deprem bölgesi olduğuna ve kentsel dönüşümün önemine dikkat çekti.

 


Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu ise konuşmasında, Adıyaman’ın temel sorunlarını sıraladı.

 


Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu da, iş adamlarının birlikteliğinin önemine işaret ederek, birlikten kuvvetin doğacağını vurguladı.

 


AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, asırlık projelerin AK Parti iktidarıyla bir bir hayata geçtiğini belirterek, sulama projelerini hızla sürdürdüklerini, insanların yaşam şartlarını yükseltmek istediklerini ve şan şöhret düşkünü olmadıklarını ifade etti. Aydın ayrıca, Adıyaman’a gümrük kurulmasıyla ilgili çalışmalar başlatıldığını ve kentten direkt ihracat yapılmasını sağlamak istediklerini aktardı.

 

 

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD’ın yurt içi ve yurt dışındaki faaliyet noktalarının artırılacağını ve bunu iş adamlarının dünyada hak ettikleri yere gelebilmelerini sağlamak, ülkemizin içeride ve dışarıda ticaret hacmini artırabilmek için yaptıklarını vurguladı.

 

Olpak, 2013 yılında Gezi olaylarıyla başlayan, 17 ve 25 Aralık operasyonlarıyla devam eden süreçte, toplumsal ve siyasal huzuru bozmaya çalışan olaylara rağmen, büyüme oranlarının Avrupa ülkelerine göre yüksek olduğunu ifade etti.

 


Nail Opak, 2014 yılının ilk 9 ayında Türkiye’nin yüzde 2,8, Avrupa ülkelerinin aynı dönemde yüzde 0,2 büyüdüğünün altını çizdi. Olpak, 2013 yılında 65 milyon dolar cari açık verilirken, şu anda açıklanan rakamlarda cari açığın 18 milyon dolar azaldığını söyledi.

 

Olpak ayrıca, hükümetten isteklerini de dile getirerek, seçimlerin 5 yılda bir yapılmasını, işletmelerin üzerindeki yüksek enflasyonlu dönemlerde getirilen geçici vergilerin uzun vadeli finansman yükü olduğunu, geçici vergi uygulamasının kademeli olarak kaldırılması, vadeli KDV uygulaması konusunun değerlendirilmesi gerektiğini aktardı.

 


MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Avrupa’daki İslamofobi hareketiyle İslamın örselenmek istendiğini ve terörün her türlüsünün kötü olduğunu belirterek şunları söyledi: “Barış ve esenlik dini olan İslamın şiddet ve terörle anılmasını kabul etmiyoruz. Terörün iyisi, kötüsü olmaz. Terör terördür. Avrupa’daki İslam karşıtı eylemler kötü olabilecek sonuçlar doğurabilir.

 

Müslümanların ya da herhangi bir başka dinin hassasiyetleriyle oynanması son derece yanlıştır. Peygamber efendimizin resminin çizilmesi kesinlikle kabul edilemezken, karikatürlere aktarılması da kabul edilemez”

 


Vali Mahmut Demirtaş da konuşmasında, Adıyaman’ın tarım ağırlıklı potansiyeli olduğunu ve sanayide son dönemde gösterdiği performansın kentin ekonomisini ileriye taşıyacağını aktararak, “Türkiye’deki mermer rezervinin yüzde 15’i yani 3 milyar tonu Adıyaman’dadır. Mermer Adıyaman’ın önemli ihracat kalemi olacaktır” dedi.

 


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye’nin en önemli sorununun kalite olduğunu vurguladı. Türkiye’nin can derdi ile uğraştığı dönemlerde batı ülkelerinin sanayide ilerlediğini ve Türkiye’den bir dönem beyin göçü yaşandığını aktaran Bakan Güllüce, Türkiye’nin yeni yeni sanayileşen ve güçlenen bir ülke olduğuna işaret etti.

 


BAKAN GÜLLÜCE, BATI ÜLKELERİNİ ELEŞTİRDİ

Müslümanların ‘terör’ kelimesiyle yan yana gelmesine tepki gösteren Bakan İdris Güllüce, sözlerini şöyle sürdürdü: “1820’den beri biz terörle muhatap bir milletiz. 1820’den beri teröre can vermiş insanlarız. Bulgaristan’daki terör insanlarımızı şiş kebap yaptırmış. Doğu Anadolu’da 1 buçuk milyon insan kaybetmişiz.

 

Balkanlar’da teröre 3 buçuk milyon insan kaybetmişiz, soykırımlara uğramışız. Son 30-40 yılı herkes biliyor. Ama biz tarihe baktığımızda facialar yaşamışız. Kim bizi terörle özdeş tutabilir ki? Terbiyesizlik ediliyor, ahlaksızlık ediliyor, hedef saptırılıyor. Onlar Filistin’de öldürdüklerinin, Suriye’de katlettiklerinin hesaplarını versinler.

 

Müslümanlara kalkıp da hedef saptırmanın anlamı yok. Bizi savunmaya almanın da anlamı yok. Bizim terörle ilişkimiz yoktu falan demeye de ihtiyacımız duymuyorum. Terörün kaynağı da kendileri. Sonuçları oluşturulan, menfaati elde edilen de Batıdır”

 


MÜSİAD Genel Kurulu'na Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Salih Fırat, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, ATSO Başkanı Mustafa Uslu, Ticaret Borsası Başkanı Mahmut Fırat, TÜMSİAD Başkanı Erkan Çakmak, AK Parti İl Başkanı Seyfettin Bilen, Eski İl Başkanı Halil İbrahim Fırat, Kadın Kolları Başkanı Ayla Pektaş, İşkadını Aysel Uçar, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar, MÜSİAD üyeleri katıldı. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2734 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim