• BIST 9079.97
  • Altın 2309.209
  • Dolar 32.3485
  • Euro 35.0814
  • Siirt 10 °C

Bakan Müezzinoğlu'ndan, 'Çocuk Gelin' Tepkisi

Bakan Müezzinoğlu'ndan, 'Çocuk Gelin' Tepkisi
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız'ın, 6 yaşındaki kızlarla evlenilebilir’ açıklamasını sert bir dille eleştirerek, 'Bu Sağlık Bakanına bırakılacak bir cümle değil. Toplum dinamiklerinin bunu tükürükle boğması lazı

Edirne Devecihan Kültür Merkezi'nde düzenlenen İl Koordinasyon Toplantısı'na, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu başta olmak üzere Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İl Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan, İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ, DSİ kamu kurum bölge ve il müdürleri katıldı.

 


Bakan Müezzinoğlu, toplum olarak ortak aklı ve hedefi birlikte başarabilen bir anlayışla hareket edilmesi gerektiğini belirterek, “Çatışan, çatıştıran, ayrıştıran, küçük grupların temsilcisi olmayı değil tam aksine ortak aklı ve hedefi birlikte başarabilen bir anlayışı hedefe almalıyız” dedi.

 


Edirne’nin sahip olduğu değerleriyle kent olarak çok daha iyi noktalara gelebilme potansiyeli olduğunu dile getiren Bakan Müezzinoğlu, “Edirne'nin tarihi geçmişi ve zenginlikleri var. Bugün güçlü bir üniversitesi var. Stratejik önemi olan bir ilin temsilcileriyiz. İnanıyorum ki bir havaalanının ve hızlı trenin gelmesi tarım, ticaret ve turizme de katkı sağlayacaktır.

 

Çünkü turizmin bir vizyonunu Avrupa, Asya ve Ortadoğu'ya olması gereken dinamiklerle sunabilirsek, bir Kapadokya neticede bir mesafe kat etti Nevşehir, Kapadokya kelimesiyle ama Edirne bu anlamda Kapadokya’yı da farklı aşabilecek zenginlikleri var” diye konuştu.

 


Müezzinoğlu, İl Koordinasyon toplantısının sonunda bir gazetecinin ‘Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız'ın, 6 yaşındaki kızlarla evlenilebilir’ şeklindeki sorusuna, “İlk kez duyuyorum. Bu Sağlık Bakanına bırakılacak bir cümle değil. Toplum dinamiklerinin bunu tükürükle boğması lazım. Böyle şey olmaz” şeklinde cevap verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2669 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim