• BIST 9672.8
  • Altın 2501.202
  • Dolar 32.5876
  • Euro 34.8634
  • Siirt 27 °C

Bölücü Terör Örgütü Pkk'ya Ağır Darbe!

Bölücü Terör Örgütü Pkk'ya Ağır Darbe!
Siirt'te, terör örgütü PKK'ya düzenlenen operasyonlarda örgüte ait çok sayıda silah mühimmatı ele geçirildi. Operasyon sonucu 1 örgüt mensubu gözaltına alındı.

Siirt'te, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ‘Zeytin Dalı Harekatı'na destek kapsamında terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda bir ahırda yapılan aramada örgüte ait çok sayıda silah mühimmatı ele geçirildi.

 
Siirt Valisi Ali  Fuat Atik, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Kemal Benek ve Siirt Emniyet Müdür Vekili Saruyan Kızılay'ın katılımıyla ele geçirilen silahlar eski Polis Meslek Yüksek Okulu binasında basına teşhir edildi.
 
Düzenlenen operasyonla ilgili bilgi veren Vali Atik, terör örgütüne büyük darbe vuran emniyet mensuplarına teşekkür etti.
 
Siirt'in huzur ve güvenliğini sağlanması için büyük bir gayret içinde olduklarını aktaran Vali Atik, "Siirt İl Emniyet Müdürlüğü tarafından PKK/KCK terör örgütü mensuplarının ve işbirlikçilerinin güvenlik güçlerimize yönelik silahlı bombalı eylemlerde kullanmak üzere silah ve mühimmat sakladıkları yönünde bilgiler elde edilmiş. Afetevleri Mahallesi'nde tespit edilen bir ahırda, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığında alınan arama kararıyla yapılan aramada çok sayıda mühimmat ele geçirilmiş olup, konu ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatları gereği 1 şahıs gözaltına alınmış, olayın diğer faali ve faallerinin yakalamasına yönelik çalışmalar devam etmektedir" dedi.
 
ELE GEÇİRİLEN MÜHİMMATLARIN LİSTESİ

İl Merkezinde düzenlenen operasyonda; 10 bin 463 adet Bixi fişeği, 10 bin 63 adet M16 uzun namlulu tüfeğe ait fişek, bin 522 adet Kaleşnikof marka tüfeğe ait fişek, 518 adet uçaksavar fişeği, 5 adet Bixi Termal Aparatı, 6 adet savunma tipi el bombası, 18 adet Kaleşnikof tüfeğe ait şarjör, bir adet yüzlük Bixi mayonu, 2 adet palaska, 7 adet Kaleşnikof tüfeğe ait şarjörlük, 30 adet fişek sandığı ele geçirildi.

Bu haber toplam 1644 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim