• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Siirt 12 °C

Bu Cihazı Kullananlara Sigorta İndirimi Geliyor

Bu Cihazı Kullananlara Sigorta İndirimi Geliyor
Yurttaş Holding tarafından "Trimbox" markasıyla üretilen voltaj dengeleyici cihaz, hem elektronik alet ve makineleri yanmaktan koruyor, hem de sigorta maliyetlerini düşürüyor.

TSE tarafından ilk defa "beyan doğrulama sertifikası" alan Trimbox yüksek voltaj koruma cihazı, hem makineleri yanmaktan koruyacak, hem de sigorta maliyetlerini düşürecek. Trimbox'un kullanımı artarsa Türkiye'de bir yılda meydana gelen yaklaşık 2 milyar dolarlık elektronik kart yanma maliyetinin ortadan kalkacağını ifade eden Yurttaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Evren Yurttaş, “Sanayicilerin elektronik kartları çok fazla yanar.

 

Bunun da en fazla kısmı aşırı gerilim kaynaklı yanmalardır. Aşırı gerilim kaynaklı yanmalara baktığımız zaman Türkiye’nin yıllık 2 milyar dolarlık elektronik kartlara ödenen bedelden dolayı bir kaybı var. Sigorta şirketleri de belli muafiyetlerle bu bedelleri üstlenmiş durumda. Sanayici de bu bedelleri sigorta firmasına ödüyor. Şuanda bir sigorta şirketiyle ortak bir proje yürütüyoruz.

 

Özellikle çok fazla elektronik kartları hasar gören işletmelere Trimbox cihazı takarak hasarlarının nereye düştüğünü görüp ilk olarak Türkiye’de reasürans (risk devretme) daha sonra ise dünya reasüransına kabul ettirerek bir açılıp planlıyoruz” diye konuştu.

 

Herkesin bir birine bağlı olarak kazanç sağlayacağını belirten Yurttaş, “Sonuç olarak burada sigorta şirketi işletme sahibini sigortalıyor. Belirli muafiyetlerle elektronik kartların yanmasının bedelini ödüyor. Ama orada çıkabilecek bir yangın hizmetin durması bedelini ödeyemiyor. Bunun zararını ve sıkıntısını firma kendisi çekiyor.

 

Ayrıca sigorta firması da bu sigortayı dünyadaki başka bir sigorta şirketine riskini sattığı için Türkiye sonuç olarak bir hizmet ithalatı yapıyor. Trimbox kullanıldıktan sonra hasar düşmesiyle birlikte bu sigortayı sigorta şirketi çok daha düşük fiyatlara satabilecek. Türkiye’de hizmet ithalatında kar etmiş olacak. Hem de elektronik kartların yanmasını önleyerek 2 milyar dolarlık kar etmiş olacak. İşletme ise sigorta şirketinden daha uygun fiyata sigorta hizmeti almış olacak” diye konuştu.

 

“DÜNYA PAZARINA AÇILMAYI HEDEFLİYORUZ”
Şuanda dünyanın yüzde 60’ına Trimbox’ın pazarlamasını yapmayı hedeflediklerini belirten Yurttaş, “Dünya’daki 43 ülkeye İhracat yapma anlaşmamız var. Şuanda 22 ülkeye ihracatımız gerçekleşti. Hem dünya markası olabilmek hem de dünyadaki diğer şirketlere de pazarlayarak Türkiye’ye çok ciddi ihracat geliri sağlayabiliriz. Hedefimiz 2020 yılına kadar yıllık 5 milyar dolarlık ihracatı Türkiye’ye kazandırmaktır. İlk anlaşmamızı Güneş Sigorta ile gerçekleştirdik.

 

Bu anlaşma çerçevesinde 5 bin adet en çok hasar gören yerlere uygulamasını sağlayarak bunun izlemesini sağlayacağız. Bunun bir yıl süreyle izlenerek hasarın azalma seviyesine bakılarak sigorta reasürans da artık zorunlu hale gelmesi yönünde bir çalışma yapılacak. İl yaptığımız çalışma da bir firmayla reasürans düştüğü en dip rakamdan yüzde 15 indirim yapılarak Trimbox takıldı” dedi.

 

Firmalara takılacak olan Trimbox sayesinde şirketin sigortasını yaptırırken indirim kazanacağını belirten Yurttaş, “Firmalar sigorta kazancının yanı sıra hem elektronik kartlarının yanmasını engelleyerek kart zararından kurtulmuş olacak. Hem de arıza durumunda aksayacak iş kaybını önlemiş olacak.

 

Sigorta indiriminden sadece bizim anlaştığımız firma ile değil, diğer sigorta firmalarıyla da çalışan dolaylı olarak indirim sağlamış olacak. Çünkü Trimbox sayesinde zararınız azaldığı için sigorta anlaşmasında hasarsızlık ve indirime gidilebilecek” diye kaydetti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2518 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim