• BIST 9689.32
  • Altın 2495.5
  • Dolar 32.5804
  • Euro 34.8524
  • Siirt 28 °C

Eskişehir’liler kartopu savaşında buluştu!

Eskişehir’liler kartopu savaşında buluştu!
SİİRTAJANS.COM-Eskişehir’liler kartopu savaşında buluştu!!Eskişehir’de geleneksel ‘kartopu savaşı’ vardı..Sosyal medyadan haberleşen üniversite öğrencileri yağan kar yağışının ardından bir araya gelerek 'kartopu savaşı' yaptı.

SİİRTAJANS.COM'UN İHA'dan aldığı habere göre,Sosyal paylaşım sitelerinde haberleşen ve çoğunluğunu üniversite öğrencilerinin oluşturduğu yaklaşık bin kişi, Üniversite Caddesi üzerinde toplanarak birbirlerine kartopu attı. Yoğun olarak Anadolu ve Osmangazi üniversiteleri öğrencilerinin oluşturduğu kalabalık, yoğun kar yağışına ve soğuk havaya aldırmadan birbirlerini kartopu yağmuruna tuttu. Kartopu oynayan topluluk, yerdeki karlar bitince yoldan geçen araçları durdurup, araç üzerinde birikmiş olan karları aldılar.

EKSİ 3 DERECEDE ATLETLE KARTOPU OYNADILAR

Bir grup üniversite öğrencisi ise, yoğun kar yağışına ve eksi 3 derece havaya rağmen atlet ve şortla kartopu oynadı. Herkesin normal olarak kartopu oynamaya çıktığını görünce, atlet ve şortla dışarıya çıkmaya karar verdiklerini aktaran Anadolu Üniversitesi Dış Ticaret Bölümü öğrencisi Burak Gürbüz, farklılık oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. Gürbüz, "Gördük ki herkes normal çıkıyor, biz de farklılık olsun diye böyle çıkmaya karar verdik. Öğrenci olarak yanıyoruz Eskişehir’de. Arkadaşlar da sağ olsunlar destek verdiler. Bizim okul bitmeyecek gibi görünüyor 5-6 sene daha buradayız. Seneye daha büyüğünü yapacağız, daha çok katılım olacak diye düşünüyoruz" diye konuştu.
Kartopu savaşının geleneksel olarak yapıldığını ifade eden Anadolu Üniversitesi Dış Ticaret Bölümü öğrencisi Tolga Akkuş ise, şöyle konuştu:

“Zaten kartopu savaşı Eskişehir’de geleneksel olarak yapılan bir etkinlik. Öğrenci çokluğu nedeniyle burada yapılıyor. Bizim tarzımızda yapılacak olan savaş ise ilk kez olacak. Bir akım başlattık. Birkaç saat içinde bu kadar kişiyle organize olabildik. Bugünden sonra evden çıkmamayı düşünüyoruz.”
Öte yandan beklenen seviyede kar yağışı olmadığı için geleneksel olarak yapılan kartopu savaşı geçen sene yapılamamıştı.

Bu haber toplam 1817 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim