• BIST 9019.02
  • Altın 2279.382
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0505
  • Siirt 12 °C

Eurovision'da bir ilk!

Eurovision'da bir ilk!
Eurovision Şarkı Yarışması'nda bir ilk yaşanacak!Eurovision Şarkı Yarışması'nda süpriz flaş gelişme!Avrupa ülkelerinşn yarıştığı Eurovision Şarkı Yarışması'nda flaş gelişme yaşandı.Eurovision Şarkı Yarışması'nda bu sene farklı bir ülke yarışacak.

Avrupa Yayın Birliği, yarışmanın 60. yıldönümü nedeniyle Avustralya'ya bir seferliğine bir ayrıcalık tanıyarak ülkeyi yarışmaya davet etti.

 Avustralya, 23 Mayıs'ta Viyana'da yapılacak olan finale doğrudan katılabilecek. Yarışmaya bu yıl 40 ülke katılıyor. Avustralya, hem yarı finalde hem de büyük finalde oy kullanma hakkına da sahip olacak.

 Eurovision Şarkı Yarışması, 30 yılı aşkın süredir Avustralya'nın SBS kanalında yayınlanıyor. SBS Genel Müdürü Michael Ebeid, Avrupa Yayın Birliği'nin davetinin "dünyanın en büyük sahnesine çıkmak için tarihi birfırsat " olacağını söylüyor. Avustralya daha önce yarışmasa da, Avustralyalı sanatçılar Eurovision sahnelerinde boy göstermişti.

 Geçen yılki yarışma arasında bir Avustralyalı sanatçı sahne alırken, geçmiş yıllarda da Olivia Newton John gibi bazı Avustralyalı sanatçılar Britanya adına yarışmaya katılmışlardı.

BBC

Bu haber toplam 4007 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim