• BIST 9548.09
  • Altın 2490.812
  • Dolar 32.5157
  • Euro 34.5164
  • Siirt 15 °C

Ezidiler kendi kıyafetlerini dikecek

Ezidiler kendi kıyafetlerini dikecek
Siirt Belediyesi, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Siirt’e sığınan Ezidi kadınlara yönelik dikiş nakış atölyesi açtı.

Siirt Belediyesi Eşbaşkanları Tuncer Bakırhan ve Belkıza Beştaş Epözdemir, çevre yolu üzeri Gökçebağ beldesi yakınlarında Ezidi ailelerin kaldığı kampı ziyaret etti. Buradaki ailelerle sohbet eden eşbaşkanlar, daha sonra yerleşim kampında Ezidilerin yöresel kıyafetlerinin dikimi için açılan dikiş nakış atölyesi açılışına katıldı. Kampta daha önce 850’ye yakın Ezidi’nin kaldığını hatırlatan Belediye Eş Başkan Yardımcısı Elif Akgül Ateş, geri kalan 550 Ezidi vatandaşın ihtiyaçlarının başta belediye olmak üzere çeşitli resmi ve sivil kuruluşlar tarafından sağlandığını söyledi.

 


Ezidilerin kendilerine has yöresel kıyafetlerini tedarik etmekte zorluk çektikleri için kendi kıyafetlerini yapmalarına imkan sağlayacak dikiş nakış atölyesi açtıklarını belirten Ateş, "Aynı zamanda bu atölye ile hem kendi giydiklerini dikecek hem de meslek sahibi olacaklar. Ezidi Kürtlerin büyük bir kısmını belediyemiz tarafından sağlanan yardımlarla hayatlarını sürdürüyorlar. Bu insanlar derin bir travma yaşamaktadırlar. Ezidi yaşlıların kendilerine has yöresel kıyafetleri bulunuyor.

 

 

Yaptığımız yardımlarda bu kıyafetler bulunmadığı için yöresel kıyafet bulmada sıkıntı yaşıyoruz. Belediye olarak kendi kıyafetlerini yapmaları için bayanlara dikiş nakış atölyesi açtık. Ayrıca dikiş nakış hocası eşliğinde kurs açtık. Bu noktada gerekli makinelerini da tedarik ettik. Ayrıca çamaşırhane bölümünü de hizmete açtık" dedi. Etkinlik, atölyenin açılış kurdelesinin kesimi ve Siirt Valiliği Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından gıda yardımı dağıtılmasıyla sona erdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2589 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim