• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Siirt 13 °C

Facebook'tan karakter ( Kişilik ) analizi

Facebook'tan karakter ( Kişilik ) analizi
İngiltere’nin en ünlü üniversitelerinden olan Cambridge’in araştırmacılarına göre, şahsın sosyal paylaşım sitesi olan ve milyonlarca insanın kullandığı Facebook’ta “like” yani beğeni tercihlerinin analizi, kişilik özelliklerini en yakın akrabalardan daha

İngiltere’nin en ünlü üniversitelerinden olan Cambridge’in araştırmacılarına göre, şahsın sosyal paylaşım sitesi olan ve milyonlarca insanın kullandığı Facebook’ta “like” yani beğeni tercihlerinin analizi, kişilik özelliklerini en yakın akrabalardan daha isabetli olarak sunuyor.

HIZINIZI KEŞFEDİN

Geliştirilmiş olan yazılıma girilen 70 beğeni, o şahsın karakterini en yakın arkadaşından bile daha iyi resmederek ortaya koyuyor.

150 beğeni girdisi ile anne, baba veya çocuktan daha iyi karakter analizi yaptı. 300 beğeni girdisiyle ise kişiyi eşinden daha iyi tanıyabileceğini gösterdi. Araştırmanın başında bulunan Wu Youyou, "Gelecekte bu yöntemle, duygusal olarak akıllı ve sosyal nitelikleri olan makineler ortaya çıkabilir" dedi. 

Konu ile ilgili yapılan araştırmaların sürdüğünü belirten Cambridge üniversitesinin bünyesinde bulunan araştırmacılar, geliştirilen yazılıma girilen yetmiş adet beğeni, beğeni yapan kişinin en yakın arkadaşından daha iyi ve daha isabetli bir şekilde kişilik analizlerini ortaya konulabiliyor.

Bu haber toplam 3607 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim