• BIST 8869.4
  • Altın 2238.686
  • Dolar 32.3365
  • Euro 35.0967
  • Siirt 12 °C

Facebook'tan skandal hata

Facebook'tan skandal hata
Facebook bu sabah yaptığı hata nedeniyle hafızalardan silinmeyecek bir hataya imza attı.

Şablon olarak yürütülen vefat etti ilanı çalışması yanlışlıkla aktif edilince 2 milyon kişinin profilinde bu ilan göründü.

 

Facebook’taki bir arıza nedeniyle bugün büyük bir skandalaimza attı. Şablon olarak yürütülen bir çalışma yanlışlıkla aktif edilinceolanlar oldu ve Mark Zuckerberg’de dahil 2 milyon kişinin profilinde öldüğünedair bir vefat ilanı yayınlandı.

 

FACEBOOK’TAN ÖZÜRGELDİ

Facebook Sözcüsü yaptığı açıklamayla bu ilanınyayınlandığını tüm kullanıcılardan özür dileyen bir açıklama yaptı. Sözcü “"Şablonolarak hazırladığımız başsağlığı yazıları yanlışlıkla aktif hale getirilmiş. Bubüyük hatadan dolayı herkesten çok özür dileriz" dedi.

 

SOSYAL MEDYAYISALLADI

Olayın sosyal medyaya yansımasıyla herkes kendi profilinegirerek böyle bir ilanın kendi profillerinde yayınlanıp yayınlanmadığınıkontrol etti. Araştırmalarımıza göre Türkiye’deki kullanıcılar bu yanlışlıktanetkilenmedi.

Özellikle Amerika’yı etkileyen skandal hata bir çok kişiyişok etti. Düşünün bir yakınınızın Facebook sayfasında “Bu kişi öldü” ibaresitaşıyan bir vefat ilanı görüyorsunuz . Bu şoku bugün binlerce kişi yaşadı.

 

ÖLDÜ DENİLMİŞ AMAÖLMEDİM!

 

WashingtonPost'ta internert editörlüğü yapan Abby Ohlheiser"Sabah beni de "öldü" ilan ettiklerini fark ettim. Fakatölmedim" diyerek, Facebook'un bu arızasıyla alay etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2253 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim