• BIST 8718.11
  • Altın 2244.661
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1498
  • Siirt 7 °C

Giyilebilir Teknoloji Apple Watch Sayesinde Hayatı Kurtuldu!

Giyilebilir Teknoloji Apple Watch Sayesinde Hayatı Kurtuldu!
Giyilebilir teknoloji sayesinde hayatı kurtuldu.Apple Watch giyilebilir teknoloji sayesinde yaşlı bir adam kalp atışlarında sezilen anormal atışlar nedeniyle hastaneye kaldırıldı.Apple Watch giyilebilir teknoloji sayesinde hayatı kurtuldu.İşte o önemli ge

SİİRTAJANS.COM- Giyilebilir teknoloji sayesinde hayatı kurtuldu.Apple Watch giyilebilir teknoloji sayesinde yaşlı bir adam kalp atışlarında sezilen anormal atışlar nedeniyle hastaneye kaldırıldı.Apple Watch giyilebilir teknoloji sayesinde hayatı kurtuldu.İşte o önemli gelişmelerin tüm detayları…

 

Giyilebilir teknoloji sayesinde ilk kez bir insanın hayatı kurtuldu. The Sun'da yer alan habere göre Apple Watch akıllı giyilebilir teknoloji aletini kullananan yaşlı bir adam kalp atışlarındaki anormalliği Apple Watch sayesinde fark ederek hemen hastaneye koştu. Apple Watch'ta yer alan kalp ritmini ölçme özelliği sayesinde hayatta kaldığına inanan 62 yaşındaki Dennis Anselmo, bahçesinde çalıştığı sırada oturup dinlendiği esnada kolundaki Apple Watch saatini kontrol etti.

 

 

 Bu kontrol esnasında inanılmaz bir şekilde kalp atışlarında artış olduğunu göre Dennis Anselmo, hemen hastaneye koştu. Normal şartlarda 50 bpm olması gereken kalp atış hızının 210 bpm olduğunu görünce bir anormallik olduğunu düşünün yaşlı adam hastaneye giderek hayata tutunduğunu belirtti.

 

 Hastaneye vardıktan sonra hastane yetkililerinin bu kalp atış hızının normal bir kalp krizi tetikleyicisi olduğunu ve hastaneye gelerek yaşlı adamın olası bir kalp krizi geçirmesinin önüne geçtiği belirtildi.

 

Apple Watch

 

Apple Watch, ABD'li bilişim teknolojileri üreticisi Apple Inc. şirketi tarafından tasarlanan, geliştirilen ve pazarlanan Watch OS işletim sistemli bir akıllı saattir [1]. 9 Eylül 2014 tarihinde Apple'ın CEO'su Tim Cook tarafından iPhone 6 ve iPhone 6 Plus ile birlikte tanıtılmıştır. 24 Nisan 2015'te satışa sunulan Apple Watch, iPhone 5 veya daha yeni iPhone modelleriyle kombine olarak kullanılabilmektedir.[2]

 

Apple tarafından üretilen Apple Watch, diğer giyilebilir teknoloji ürünleri ile benzeri özellikler içerir. NFC teknolojisini kullanarak Apple Pay ile mobil ödeme, Apple TV'yi uzaktan kontrol etme ve iPhone'un kamerasını uzaktan kontrol edebilme ve bildirimleri iletme başlıca özellikleridir. İki milyondan fazla farklı saat şekli, standart modelin haricinde Sport ve Edition olmak üzere toplamda 3 farklı modeli mevcuttur.

 

Apple Watch 42 mm paslanmaz çelik kasa ve bileziğe, Apple Watch Sport 42 mm gümüş rengi alüminyum kasa ve spor kordona, Apple Watch Edition ise yine paslanmaz çelik kasa ve 18-karat altın kordona sahiptir. Kordonların birçok çeşidi bulunmaktadır.

 

Kullanım şekli dokunmatik olduğu gibi saatin yanındaki döndürülebilir düğme ile saatte yakınlaştırma-uzaklaştırma işlemi yapılabilir, uygulamalardan çıkış yapılabilir.

Yazılım

 

Apple Watch, Watch OS işletim sistemini kullanır. Apple Watch'taki digital touch (dijital dokunma) özelliği ile diğer Apple Watch kullanıcıları ile Çizim, Walkie-Talkie, Tık ve Kalp atışı şeklinde iletişim kurulabilmektedir. Çizim şeklinde karşı taraf, çizimi canlı olarak izleyebilmekte, Walkie-Talkie'de yerleşik hoparlör ve mikrofon kullanılarak anında ses iletimi yapılabilmekte, Tık ile karşı tarafın bileğine hafif bir bildirim gönderilebilmekte, kalp atışı özelliği ile de kalp atışı diğer Apple Watch kullanıcıları ile paylaşılabilmektedir.

 

Ayrıca Apple Watch'ta, Hareket, Egzersiz ve Duruş sayaçları da mevcuttur. Hareket'te Apple Watch, geçmiş bilgilerden yola çıkarak günde yakılacak hedef kalori miktarını belirler. Egzersiz'de hızlı yürüme seviyesi ve ötesindeki her aktivite egzersiz olarak tanımlanır. 30 dakikalık egzersiz ile halka tamamlanır. Duruş'ta ise Apple Watch uzun süre oturma durumlarında kullanıcıyı uyarır. Gün boyunca 12 farklı saat içinde en az birer dakika ayakta kalındığında duruş halkası tamamlanır. Antremanlarda Apple Watch kullanıcıyı motive eder, ve hedef tamamlandığında başarılar için rozetler kazanılır.

Bu haber toplam 3363 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim