• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Siirt 13 °C

Gülten Kışanaktan Şok Açıklamalar

Gülten Kışanaktan Şok Açıklamalar
Son zamanların en çok konuşulan en çok gündeme gelen isimlerinden birisi olan GÜlten Kışanak ile ilgili çok önemli gelişmeler yaşanıldı. GÜlten Kışanaktan bomba beyanatlar geldi bu gelişmeler gündemde çok konuşulacağa benziyor. Dİyarbakırın Silvan ilçesin

Son zamanların en çok konuşulan en çok gündeme gelen isimlerinden birisi olan GÜlten Kışanak ile ilgili çok önemli gelişmeler yaşanıldı. GÜlten Kışanaktan bomba beyanatlar geldi bu gelişmeler gündemde çok konuşulacağa benziyor. Dİyarbakırın Silvan ilçesinde içme suyu sorunu toplatıda konuşuldu çok önemli gelişmeler yaşanıldı.

 Başkan Kışanak, bugün Silvanda, Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Ateş, köy ve mahalle muhtarları ile bazı STK temsilcileriyle birlikte Silvan Tünelinde incelemelerde bulundu. Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Ateş, Silvanın eskiden su bolluğu nedeniyle ismi Yeşil Silvan olarak anıldığını hatırlatarak, yaşanan su sıkıntısı nedeniyle vatandaşların artık banyo yapmaz hale geldiğini söyledi. Ateş, şunları söyledi:

"DSİ Silvan Barajı kapsamında Silvan Tüneli çalışmaları sırasında ciddi bir yer altı suyu ile karşılaşmıştır. Bulunan bu su kaynağının damarının çatlaması sonucu Silvan şehir merkezi ve köylerin susuz kalmasına neden olmuştur. 1980li yılların başına kadar ilçemiz Yeşil Silvan olarak adlandırılırdı ve böyle bilinirdi. 2014 senesinde ise, Silvan Yeşil sıfatını tamamen kaybettiğini görüyoruz. Bugün Silvanda su sorunun ulaştığı nokta, belediyenin mevcut imkanlarla tek başına halledeceği bir mesele olmaktan çıkmıştır. Başta DSİ olmak üzere, sorumluluk bilincinde olan bütün kamu kurumları, bir araya gelmeli. Belediye veya kaymakamlık bünyesinde kurulacak bir komisyonun bu sorunun çözümü için bir an önce harekete geçmesi gerekmektedir. DİSKİ, şu anda Silvanın su ihtiyacını taşıma yöntemiyle sağlıyor. Yani taşıma yöntemiyle su ile değirmen taşı döndürülmeye çalışıyor."

Bu haber toplam 1495 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim