• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Siirt 24 °C

İçişleri Bakanı'ndan Siirt'e ziyaret

İçişleri Bakanı'ndan Siirt'e ziyaret
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Siirt'i ziyaret etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekilli Prof. Dr. Yasin Aktay,  Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin ile birlikte Siirt’te çeşitli temas ve ziyaretlerde bulundular.

 

Vali Mustafa Tutulmaz, 3. Komando Tugay Komutanı Kurmay Albay Selçuk Yavuz, İl Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay ile vatandaşlar tarafından karşılanan Bakan Soylu, Güres caddesinde esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek, kentteki sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

soylu1.jpg

Burada açıklamalarda bulunan Bakan Süleyman Soylu, bu coğrafyanın ortaya koyduğu kültür birikimine ve anlayışına tüm dünyanın ihtiyacı olduğunu belirtti.

 

Sahip oldukları kültür birikiminin ülke üzerine oynanan oyunları boşa çıkardığını aktaran Bakan Soylu, bu kadar işle karşı karşıya kalan büyük bir milletin birbirine olan muhabbetinin her geçen gün artığını, 15 Temmuz'da Siirt'te ortaya konulan kararlılığı konuştuklarını kaydetti.

soylu2.jpg

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 15 Temmuz'un bu milletin yeni bir miladı, bu milletin geleceğe ait sözleşmesinin ve ahdinin önemli bir başlangıcı olduğuna işaret ederek, artık terörü, Türkiye'ye karşı taarruzları kendi cephesinde, ülkesinde kabul eden bir anlayışı ortaya koymadıklarını herkesin gördüğünü anlattı.

soylu4.jpg

Çocukların düğünlerinde halay çekmek ve yarın işe girdiğinde akşam eve gidip, hayırlı olsun yemeğini anne ve babası ile yemesini istediklerini belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör örgütlerinin bundan alıkoyamayacağını, bunun DEAŞ, FETÖ, PKK, KCK, PYD, YPG için de geçerli olduğunu bildirdi.

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, daha sonra 3. Komando Tugay Komutanlığını ziyaret ederek, kahraman askerlerle birlikte yemek yedi. Kendileri ile bir süre sohbet etti.

 

Buradaki ziyaretin ardından Siirt Valiliğini ziyaret eden  Bakan Soylu, Siirt Belediye Başkan Vekilli Ceyhun Dilşad Taşkın, Vali Yardımcıları Bünyamin Kuş, Yunus Koç Kurum amirleri ve öğrenciler tarafından çiçekle karşılandı.

 

Polis merasim birliğini selamladıktan sonra Valilik Şeref Defterini imzalayan Bakan Soylu, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu

 

Bakan Soylu, ülkede 14 yıldır yaşanan gelişmeleri maskelemeye, geleceğe dair ortaya konulan hedeflerden saptırmaya ve Türkiye'yi birilerinin çizdiği kısır çizgiye hapsetmeyi hedefleyen olaylara şahit olduklarını söyledi.

 

"İstanbul Beşiktaş'taki, Kayseri'deki saldırı ve son olarak Rusya Büyükelçisi Sayın Andrey Karlov'a yönelik olarak gerçekleştirilen alçak saldırı, 7 Haziran seçimlerinden beri süregelen ve aslında tek bir çizgiyi takip eden, aynı yönetmen tarafından sahnelenen bir tiyatronun son perdeleridir. PKK, FETÖ ve DEAŞ ise sadece bu tiyatronun sahnedeki aktörleridir." diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriye ve Irak'taki iç karışıklıkların herkes tarafından bilindiğini, yaşananların insanlık adına utanç verici, vicdanları yaralayıcı mahiyette olduğunu belirtti.

soylu3.jpg

Türkiye ve Rusya'nın bu sorumluluğun farkında olan, Ortadoğu fotoğrafını doğru okuyan, iki eski komşu ülke olduğunu kaydeden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

"Sayın Büyükelçi'nin uğradığı hain saldırı, aslında Ortadoğu'daki barışın önüne geçmek isteyen bir zihniyetin, ortaya koyduğu karanlık bir senaryonun uzantısıdır. Ancak her iki ülke de bu tuzağa düşmeyecek kadar köklü bir siyasi birikime ve güçlü bir liderliğe sahiptir. Halihazırda gördüğümüz irade de bu yöndedir. Bu da geleceğe dair umut vericidir. Ben bu vesileyle komşumuz Rusya'ya tekrar başsağlığı diliyorum."

 

Büyükelçi Karlov'un bir terör eylemi sonucu katledilmesi olayının soruşturmasının devam ettiğini bildiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Rusya Federasyonu'nun gönderdiği görevlilerle emniyet mensuplarının, savcıların gerekli çalışmaları bütün titizlikle ortaya koyduğunu kaydeden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sorumlu bir işbirliği gerçekleştirildiğine işaret etti. "Hem ülke için hem de ülke dışı bağlantılarına ulaşılmaya çalışıldığını kamuoyuyla da paylaşmak istiyorum. Bir nokta çok net, teröristin FETÖ terör örgütüyle ilişkisi açık olarak görülüyor. Teröristin çocukluğu anından itibaren, görev aldığı yer itibariyle nasıl bir hayat ilişkisi ortaya koyduğu açık ve net. Son 1,5 yıldaki farklı bağlantılar oluşturma hedefi ve birtakım saptırma gayretleri yapılan soruşturmada açık bir şekilde belirlenmektedir. Hedef saptırma konusunda ortaya koymaya çalıştıkları aslında ne kadar da eğreti duyduğu çok nettir. Şahsi etkinlikten ziyade teröristin bir akıl kurgusu sonucu orada olduğu da nettir."

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, görevlerinin bütün bu olayları açığa çıkarabilmek, başta Rusya Federasyonu ve dostları olan Rus halkına karşı sorumluluklarını yerine getirmek olduğunu belirtti.

 

Soruşturmanın ilerleyen aşamalarında emniyet ve yargının bu konuyu detaylarıyla olgular eşliğinde kamuoyuyla paylaşacağını bildiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Rusya Büyükelçisi'nin ailesi başta olmak üzere, Rusya'ya, Rus halkına başsağlığı dilekleri ve taziyelerini iletti.

 

"PKK terörünün özellikle en çok yaslanmak istediği iki alan, ekonomik geri kalmışlık ve etnik milliyetçiliktir. İşte bu sebeple, ziyaretlerimizde, illerimizdeki sivil toplum kuruluşlarımızla temaslarda bulunuyoruz." ifadelerini kullanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, taleplerini, beklentilerini, ekonomik ve sosyal kalkınma önerilerini dinlediklerini söyledi.

 

Daha sonra Bakan Soylu beraberindekilerle birlikte Vali Mustafa Tutulmaz’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

 

Vali Tutulmaz, ziyaret anısına İçişleri Bakanı Soylu’ya yöreye ait el dokuması Türkiye haritası ve bayrak işlemeli bir Tiftik Battaniyesi takdim etti.

 

Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantının ardından, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Bakan Soylu, ilimizde konakladı.

 


 

 

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1725 defa okunmuştur
Etiketler:
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim