• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Siirt 14 °C

İstiklal Marşı'nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

İstiklal Marşı'nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı
Bağımsızlığımızın simgesi, milli birlik ve beraberliğimizin ifadesi İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 95. yıldönümü ve İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’u anma günü, düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Tören, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından, büyük Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy'un hayatının anlatıldığı film gösterisi izlendi.


Günün anlamına ilişkin Şiirlerin okunmasının ardından, Siirt Gençlik Merkezi Tiyatro gurubu tarafından skeç gösterisinin izletildiği törende Şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında, dereceye giren öğrencilere ödül verildi.


İlimizde eğitimlerine devam eden Suriye’li misafir öğrenciler tarafından okunan istiklal marşı, büyük bir ilgi gördü.


Tören Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yaşadığı dönemi anlatan resim sergisinin gezilmesinin ardından, Siirt Valiliğince Finanse edilen ‘Safahat’,  ‘Kutadgu Bilig’ ve ‘İstiklal Marşının Tarihi’ adlı 1500 adet kitap, katılımcılara ve öğrencilere dağıtılması ile tören sona erdi.


Siirt Kültür Merkezinde düzenlenen anma etkinliğine; Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, 3. Komando Tugay komutanı Tuğgeneral Ahmet Şimşek, Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Ağçakale, Adalet Komisyon Başkanı Mehmet Selim Karakuzu, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Vali Yardımcıları, Kurum Müdürleri, Öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Bu haber toplam 1265 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim