• BIST 9051.52
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • Siirt 14 °C

Jandarmadan, Bayram Öncesi Trafik Denetimi

Jandarmadan, Bayram Öncesi Trafik Denetimi
Siirt İl Jandarma Komutanlığı Trafik Timleri, Kurban Bayramı öncesinde denetimlerini sıklaştırarak, sürücülerin kurallara uymaları konusunda bilgilendirme çalışmalarında bulundu.

Seyahat eden sürücü ve yolculara, trafik kurallarını içeren broşür, şeker, çikolata ve kolonya ikram edilerek, bayramları kutlanmış olup, alınan trafik tedbirlerinin kurban bayramı tatili sonuna kadar devam edeceği bildirilmiştir.

Kurban bayramı tatilinde vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde seyahat etmelerini sağlamak amacıyla trafik kontrollerine ağırlık veren Jandarma Trafik ekiplerimiz tarafından yapılan bilgilendirmelerde; trafik kazalarının % 88’inin sürücü hatasından kaynaklandığı belirtilerek, başlıca hataların hız ihlali, hatalı sollama, yakın takip, yorgunluk, çalışma ve dinlenme süresi ihlali ile sürücülerin sabırsız davranışları olduğu belirtildi.

Kazaların genellikle; Siirt-Eruh-Şırnak karayolunun Kayaboğazı, Sağırsu ve Yeniçizmeli köy geçişlerinde, Sağlarca-Eruh il yolunun Gölgelikonak ve Üzümlük köy geçişlerinde, Siirt-Pervari il yolunun Doluharman, Akyamaç, Fatih, Derinçay, İncekaya, Pirinçilik, Ekindüzü ve Ormandalı köy geçişlerinde, Kurtalan-Kayabağlar-Yanarsu il yolunun Kayabağlar belde içi ile giriş ve çıkışlarında yoğunlaştığı belirtilerek bu bölgelerden geçişlerde daha dikkatli araç kullanılması, trafik kurallarına, trafik işaret ve levhalarına daha fazla özen gösterilmesi gerektiği bildirildi.

Kazaların yoğunlaştığı bölgelerde sabit ve seyir halinde radarlı hız kontrollerinin tatil süresince etkin bir şekilde uygulanacaktır.

 

Bu haber toplam 1490 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim