• BIST 9079.97
  • Altın 2322.589
  • Dolar 32.3326
  • Euro 34.9488
  • Siirt 5 °C

Kızlık zarı dikimi hakkında bilinmesi gerekenler

Kızlık zarı dikimi hakkında bilinmesi gerekenler
Kızlık zarı dikimi dünyanın birçok yerinde kültür, sosyal yapı, din gibi faktörlerin etkisiyle kadınların tarafından talep edilen bir işlemdir.

KIZLIK ZARI DİKİMİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

Kızlık Zarı (Himen) Nedir?

Kızlık zarı dikimi dünyanın birçok yerinde kültür, sosyal yapı, din gibi faktörlerin etkisiyle kadınların tarafından talep edilen bir işlemdir. Himen olarak da adlandırılan ve latincede “hymen” kelimesinden gelen kızlık zarı, vajina bölgesinin dışarı açılan kısmında 1 ile 1,5 cm kadar iç tarafında bulunan deri yapıda bir dokudur. Bu zar yapısının ön kısmı deri, arka kısmı ise mukozayla kaplıdır. Himen, farklı insanlarda çok farklı yapılarda olabilir. Değişik sertliklerde ve şekillerde, farklı noktalarda bulunabilmektedir.

Kızlık Zarı Dikimi Nasıl Yapılır?

Kızlık zarı dikimi, kızlık zarı tamiri, kızlık zarı onarımı gibi birçok farklı şekilde adlandırılan uygulama, duruma göre genel anestezi veya lokal anestezi kullanılarak yapılabilir. Yaklaşık olarak yarım saat kadar süren işlem, doktor ve hasta tarafından verilecek karar, istenilen sonuç ve kalıcılık beklentisi gibi etkenlere bağlı olarak çeşitlilik gösterebilir.

Etiketler :

Genel olarak bakıldığında kalıcı ve geçici olarak iki çeşit yöntemle himenoplasti gerçekleştirilebilir. Geçici onarım yöntemleriyle, bölgedeki mevcut dokuların kullanımıyla zar yapının yenilenmesi şeklindedir. Kalıcı onarım yöntemleri ise bölgedeki dokulardan hazırlanan ve “flep” olarak adlandırılan vajinal dokunun kullanılmasıyla gerçekleştirilir.

Yapılacak operasyon yüzeysel olduğu ve derin noktaları hedeflemediği için lokal anestezi kullanımı mümkün olabilmektedir. Eğer genel anestezi kullanılacaksa hastanın en az 6 saat kadar aç kalmış olması ve de su içmemiş olması lazımdır. Geçici onarım yapıldığında himenoplasti yaklaşık 10 ila 15 dakika kadar, kalıcı onarım yapıldığında ise 30 ila 40 dakika kadar sürebilmektedir. Kızlık zarı onarımı operasyonunun ardından birkaç gün süreyle ağır kaldırmak ya da zorlayıcı hareketler yapılmamalıdır.

Kızlık Zarı Dikimi Yapan Merkezler

, kadın doğum ve estetik plastik cerrahi doktorlarıdır. Himenoplasti işlemi yapan merkezin, hijyenik ve teknik açıdan yeterli bir merkez olması gereklidir.

Kızlık Zarı Dikimi Ardından Gebe Kalınabilir mi?

Himenoplasti işleminden sonra hamile kalmayı engelleyecek herhangi bir durum bulunmamaktadır.

Himenoplasti Sonrasında Cinsel İlişkide Kesinlikle Kanama Olur mu?

Yukarıda da belirtildiği üzere himen yapısı kişiden kişiye çok farklılık gösterebilmektedir. Kızlık zarı yapısı esnek olan kişilerde ilk cinsel birleşmede kanamanın görülmemesi de oldukça yaygındır. Bu nedenle himenoplasti sonrasında da kesinlikle kanama görüleceğini söylemek doğru olmaz.

Kızlık Zarı Dikimi Fiyatları

Kızlık zarı onarımında hangi yöntemin kullanılacağı, hekimin tecrübesi, şehir ve yıllara göre himenoplasti ücretleri çeşitlilik gösterebilir. İzmir ile Aydın’daki fiyatların aynı olmaması ya da 2016 kızlık zarı onarımı fiyatları ile geçmiş yıllarınkinin farklı olması oldukça normaldir.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2921 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim