• BIST 9071.02
  • Altın 2324.965
  • Dolar 32.3657
  • Euro 34.9347
  • Siirt 14 °C

Liselilerden ‘eteğime dokunma’ eylemi

Liselilerden ‘eteğime dokunma’ eylemi
Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan Halıcı Ahmet Urkay Anadolu Lisesi’nde kız öğrencilerin okul yönetimi tarafından "diz üstü etek" giymeyin uyarısına, öğrenciler eylemle cevap verdi.

SİİRTAJANS.COM'un İHA'dan edindiği habere göre,9 Mayıs Gençlik Meydanı’nda toplanan TGB ve TLB’li gençler "eteğime dokunma" eylemi yaptı. Eylemin ardından bir grup veli, okula giderek yönetimle konuştu.
İddiaya göre, geçen hafta içinde Halıcı Ahmet Urkay Anadolu Lisesi’nde ders işlendiği sırada tüm sınıfları dolaşan müdür yardımcısı, “etek giyen kız öğrenciler ayağa kalksın” diyerek etek giyen tüm kız öğrencileri okulun salonuna topladı. Ardından da kısa etek giymemeleri, aksi takdirde işlem yapılacağı uyarısında bulundu.
“Rahatsız edici bir dille uyarıldık” diyen öğrenciler okul yönetimine sert tepkide bulunarak eylem yaptı. 19 Mayıs Gençlik Meydanı’nda toplanan aralarında Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ile Türkiye Liseliler Birliği (TLB) üyesi öğrencilerin de bulunduğu bir grup ellerinde dövizlerle basın açıklaması okudu.
OKUL MÜDÜRÜ: “ÇEVREMİZDEN ELEŞTİRİ ALIYORUZ”
Halıcı Ahmet Urkay Anadolu Lisesi Müdürü Rafet Coşkun ise öğrencilerin dersten alınıp salona toplandığını ve uyarıldığını kabul ederek, “Çevremizden eleştiriler alıyoruz. Bizi eleştirilerle muhatap etmeyin uyarısı yaptık” dedi.
“Gençlik heyecanıyla” eteklerini biraz daha toplamış öğrencilerin olabileceğini söyleyen Coşkun, “Okulla ilişiği olsun olmasın, birileri tarafından bir yerlere eleştiriler iletiliyorsa biz bunu hak etmiyoruz” dedi.
VELİLER OKUL MÜDÜRÜ İLE GÖRÜŞTÜ
Bir grup veli okula giderek yönetime rahatsızlıklarını bildirdi. Görüşme sonunda açıklama yapan öğrenci velisi ve Eğitimsen Marmaris Temsilcisi Altan Kumbasar,
“Etekli öğrencilerin toplanarak salona götürülmesi veli olarak bizleri rahatsız etti. Tepkimizi dile getirdik. Müdür bey kararı okul temsilcisi öğrenciler ve rehber öğretmenle birlikte aldıklarını söyledi. Okul dışından kız öğrencilerin giyim tarzlarının şikayet edilmesi bizleri rahatsız etti. Ancak biz veliler olarak bu işleri dışarıdan birilerinin planladığını düşünüyoruz. Okul müdürü gereken hassasiyeti göstereceğini söyledi” dedi.

Bu haber toplam 3383 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim