• BIST 9083.55
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • Siirt 14 °C

Milli judocu Burcu Hantuk Yaşam Savaşı Veriyor

Milli judocu Burcu Hantuk Yaşam Savaşı Veriyor
Balıkesir'de yaşayan 16 yaşındaki milli judocu Burcu Hantuk, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yoğun bakım servisinde yaşam mücadelesi veriyor.

Balıkesir Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde okuyan 16 yaşındaki milli judocu Burcu Hantuk, kolunda başlayan ödemin yayılarak büyümesi ve durumunun ağırlaşması üzerine Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yoğun bakım servisinde yaşam savaşı veriyor.

 

16 yaşındaki genç judocunu babası İbrahim Hantuk yaptığı açıklamada kızları Burcu Hantuk'un 8 gün öncesine kadar sağlıklı olduğunu ancak 19 Şubat Perşembe günü antrenmandan geldikten sonra kolunun ağrıdığını söylediğini belirtti.

 

Antrenmanlarına devam eden Burcu Hantuk, son gittiği antrenmanda kolunun şişmesi üzerine antrenmanı bırakarak hocaları ile buz tedavisi uyguladı. Durum üzerine acile gittiklerini ifade eden baba İbrahim Hantuk, '' Röntgen çektirdik, iğne yaptılar ve alçıya aldılar.

 

Ertesi gün kızımın hocası arıyarak '' Ödem alçıya alınmaz alçıyı çıkarın. '' dedi. Biz de çıkardık. Ancak kolda morarmalar başladı. '' dedi.


ÖDEM BÜYÜYEREK KAN ZEHİRLENMESİNE YOL AÇMIŞ

Morarma ve ağrı üzerine tekrar hastaneye giden İbrahim Hantuk, '' Uzman doktor bize 'kas yırtılması ya da gizli kırık dedi. Kızımı acil yatış yaptılar. Çarşamba sabahı ameliyat oldu, kolunu parçaladılar. Ödem büyümüş ve kan zehirlenmesi olmuş.

 

'Damarları ve kasları kurtaralım' diye kolun her yeri kesildi, iltihapları attırıldı ve bizi hemen acilen Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk ettiler. Ancak kızım şu anda solunum cihazına bağlı olarak yaşıyor.

 

Yaşam umudunun yüzde 1 olduğu söyleniyor. Umudumuzu kesmedik ve bir mucize bekliyoruz. Biz acile ilk gittiğimizde orada bir uzman hekim olsaydı belki de böyle olmayacaktı" diye konuştu.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2048 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim