20 Nisan 2024
  • Siirt11°C

PERVARİ KAYMAKAMLIĞI EĞİTİM KALİTESİNİ ARTTIRDI

Siirt’in Pervari İlçe Kaymakamlığı, eğitimin kalitesinin artırılması noktasında bir yandan okulların fiziki altyapılarını güçlendirirken, bir yandan da eğitim materyalleri ve öğretmen eksikliğini tamamlayarak eğitim kalitesini arttırdı.

Pervari Kaymakamlığı  Eğitim Kalitesini Arttırdı

13 Aralık 2014 Cumartesi 13:25

Pervari Kaymakamı Murat Kahraman, Pervari merkez ve köy ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavına hazırlanmaları için 630 öğrenciye kitap seti dağıttı. Konu ile ilgili açıklama yapan Kaymakam Kahraman, konu anlatımlı temel dersler kitabı, tüm dersler soru bankası ve 6 temel dersin Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, İngilizce, din kültürü ve ahlak bilgisi yaprak testlerinden oluşan eğitim setini öğrencilere dağıttıklarını söyledi.

 

 

Kaymakam Kahraman, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kaynaklarından temin edilen kaynakla da maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin desteklendiğini, öğrencilerin gördüğü derslere yardımcı olmanın yani sıra merkezi sistemle yapılacak olan 2. dönem TEOG sınavına daha iyi koşullarda hazırlanmalarını sağlayacağını kaydetti.

 


2014-2015 Eğitim öğretim yılı itibariyle Milli Eğitimi Bakanlığı'nın yönergesiyle okullarda tamamlayıcı kurslar açıldığını da dile getiren Kaymakam Kahraman, Pervari ve köylerindeki bütün ortaokullarda bu kapsamda tamamlayıcı kurslar açılarak, görev alan öğretmen ve öğrencilerin talebi olan bu yardımcı kaynakların öğrenci başarısı üzerinde büyük bir etki oluşturacağını vurguladı.

 


Kaymakam Kahraman ayrıca, öğretmen sirkülasyonun çok fazla olduğu ilçede yapılan hizmetlerin öğrencilerin akranları ile aradaki seviye farkını kapatmak ve iyi bir fakülteye yerleşmek için çok faydalı ve büyük bir fırsat olduğunu, velilerin gelir düzeyinin düşük olmasının, eğitimde fırsat eşitliği göz önünde bulundurularak, maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin desteklendiğini belirtti. Kaymakam Kahraman, "En büyük yatırım eğitime yapılan yatırımdır gerçeğinden hareketle, Pervari Kaymakamlığı tarafından lise öğrencilerimize YGS- LYS hazırlık setleri alındı ve dağıtıldı. İçerisindeki kelimelerin görsellerle ifade edilmesi kalıcılığı artırmakta, ayrıca öğretmenin kaynak hazırlarken ortaya çıkan zaman kaybını önlemektedir. Bu nedenle setler birinci sınıf öğretmen ve öğrenciler için çok önemli ve yol gösterici niteliktedir. Bu nedenle bin 800 takım okuma seti ilçemiz merkez ve köy okullarında okuyan tüm birinci sınıf öğrencileri ile ara sınıflarda okuma-yazmayı bilmeyen öğrencilere alındı" dedi.

 


Kaymakam Kahraman, kız çocuklarının okullaşması ve erken evliliklerin önüne geçilmesi için beraberindeki İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle velileri evlerinde ziyaret ederek bire bir iletişime geçti.Son iki yılda kız çocuklarının yüzde 80 oranında okullaştırıldığını belirtildi.