24 Nisan 2024
  • Siirt9°C

ESTETİK DUDAK DOLGUSU NEDİR?

Dudak dolgusu medikal estetik bir uygulamadır. Estetik kaygıları gidermek amacı ile dudaklarda ve dudak çevresinde uygulanır.

Estetik Dudak Dolgusu Nedir?

20 Ocak 2016 Çarşamba 09:55

Estetik Dudak Dolgusu Nedir?

Dudak dolgusu medikal estetik bir uygulamadır. Estetik kaygıları gidermek amacı ile dudaklarda  ve dudak çevresinde uygulanır.

Dudak Dolgusu ile Hangi Estetik Kaygılar Tedavi Edilir?

ile dudaklarını daha hacimli, iri, simetrik ve ön planda görmek isteyen kişilerde hacim kazandırma, doldurma, eşitlemei dudak çizgisi yapılır. Bunun yanı sıra çeşitli hastalıklardan sonra ve yaşlanma sonucu dudak şekli bozulan, dudakları sönen ve kontür kaybı yaşayan kişilerde  de dudak dolgusu oldukça başarılı bir uygulamadır.

Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu için hastanın isteği doğrultusunda yapılacak olan dudak şekli, kontürü ve büyüklüğü belirlenir. Buna göre doktor dudaklar üzerinde nerelere batım yapacağını ne kadar dolgu enjekte edeceğini belirler. Dudaklar uyuşturulur ve enjeksiyon yapılır. Sonrasında buz ile kızarıklık ve morluklara önlem alınarak işlem tamamlanır.

Dudak Dolgusu İşleminde Dudaklarda İğne İzi Kalır mı?

Çok hassas ve ince dudaklarda iğnenin girdiği noktalarda kanama olursa kan durdurulduktan sonra noktasal kabuklanma olabilir. Kabuk kesinlikle yolunmadan düşmesi beklenmelidir. Bu şekilde hiç bir iz kalmayacaktır.

Dolgu İşleminden Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

işleminden sonra dudaklardaki şişlikler iyileşene kadar dudaklar sıkılmamalı, bastırılmamalı ve sıcak su temas ettirilmemelidir.

Dudak Dolgusu Kalıcı Bir İşlem midir?

Dudak dolgusunun kalıclığı kullanılan dolgu maddesinin tipi ile bağlantıldır. Dolgu maddeleri,

- Kalıcı
- Yarı kalıcı
- Geçici olarak 3 tiptir.

Genellikle kullanılan geçici dolgu maddeleridir. Çünkü geçici dolgu maddelerinin alerji riski yoktur ve istenilen görüntü revize edilebilir.

Geçici dolguların kalıcılığı 5 aydır. 5 ay sonra yeniden dudak dolgusu yapılabilir.

Dudak Dolgusu Kimlere Yapılabilir?

Dudak dolgusu, dolgu maddesinin sakıncalı olmadığı kadın ve erkek tüm hastalarda uygun bir işlemdir.

Dudak Dolgusunda Doktor Seçimi Önemli midir?

Söz konusu uygulama estetik bir uygulamadır ve daha estetik daha memnun edici bir görüntü için yapılır. Bu nedenle işlemi gerçekleştirecek olan doktorun dudak dolgusu yapmak için yetki ve yeteneğinin olması çok önemlidir.

Herşeyden önce işlemler steril bir ortamda, gerekli önlemler alınarak işlemler yapılmalıdır. Doktorun daha önce dudak dolgusu yapmış olması ve memnun edici sonuçlar elde etmiş olması, doktorun el becerisi, estetik anlayışı ve sizin talebinizi, tarzınızı iyi anlaması, sizi iyi yönlendirmesi bu işlemde çok önemlidir.

Bu nedenle araştırma yaparak klinik ve doktor tercihi yapmanız önerilmektedir.

Fiyat konusu da elbette hepimizin dikkate aldığı bir unsurdur. Ancak bu tarz estetik uygulamalarda fiyattan çok istenen sonuç ve güvenilirlik göz önüne alınır. konusu genel anlamda hastanın ihtiyacına göre kullanılacak dolgu miktarına ve kalitesine bağlıdır. Kişiden kişiye dolgu fiyatları değişebileceğinden burada rakam vermeyi doğru bulmuyoruz.