29 Mart 2024
  • Siirt10°C

KURTALAN'DA 11 YILLIK KAN DAVASI SONA ERDİRİLDİ - SİİRT HABER

Siirt’in Kurtalan İlçesi’nde 11 yıllık kan davası barışla sonuçlandı.

Kurtalan'da 11 yıllık kan davası sona erdirildi - Siirt Haber

20 Şubat 2016 Cumartesi 13:56

 Kurtalan’a bağlı Kapıkaya Köyü’nde meydana gelen olayda 2 kişi hayatını kaybetmişti ve akabinde kan davası başlamıştı.

İki Aile arasındaki kan davası için Siirt’in önde gelen isimleri ve kanaat önderlerinin yer aldığı bir heyet aracı oldu.

Bir düğün salonunda bir araya gelen heyet ve aralarında kan davası olan heyet Kurtalan İlçe Müftüsü Abdulvasif Eraslan’ın konuşması sonrası barıştırıldı.

kurtalan-kan-davasi.jpg

Müftü Eraslan, buradaki konuşmasında, hiç kimsenin yapmadığı bir suçtan dolayı suçlanamayacağını söyledi.

Hazreti Muhammed'in cahiliye dönemindeki tüm kan davalarını kaldırdığını vurgulayan Eraslan, "Peygamber Efendimiz oruç ve namazdan daha faziletli olan şeyin iki kişinin arasını düzeltmek olduğunu buyurmuştur. İşte bugün Rabbimizin bu ilahi çağrısına uyarak toplandık. Rabbim bu toplanmayı bereketli kılsın ve hayırlara vesile eylesin" diye konuştu.

Konuşmanın ardından kan davalı Ayaz ailelerinin bireyleri, Kur-an'ı Kerim'in altından geçerek selamlaşıp barıştı.

kan-davasi.jpg

Nayıf ve Ayaz aileleri arasında yıllardır yaşanan husumeti ortadan kaldırmak için bir süredir çaba sarfettiklerini belirten Refik Erkan: “40 Yılı aşkın süredir İstanbul’da oturuyorum ama doğup-büyüdüğüm memleketimde kan davalarının son bulması için üzerime düşeni yapıyorum. 4 Yıldır bu iki ailenin barışması için verdiğimiz çaba sonuç verdi. Aileleri bir araya getirip bin kişiyi yemekte ağırladık. Barış yemeğine ilçenin ileri gelenleri de katıldı. İki aile bundan böyle kardeşçe yaşamını sürdürecek” diye konuştu.