29 Mart 2024
  • Siirt20°C

SİİRT BELEDİYESİ KADIN EMEĞİ SERGİSİNİ AÇTI - SİİRT HABER

Siirt'te Belediye bünyesinde devam eden kurslarda kadınların ürettikleri el emeği göz nuru ürünler bir sergiyle ziyaretçilerin ilgisine sunuldu.

Siirt Belediyesi kadın emeği sergisini açtı - Siirt Haber

07 Mart 2016 Pazartesi 13:30

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle belediye bünyesinde kentte yürütülen etkinlikler kapsamında,  Siirt Belediyesi'ne bağlı meslek edindirme kurslarına katılan kadınlar tarafından üretilen ürünlerin sergileneceği Kadın emeği sergisinin açılışını tören ile gerçekleştirildi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle belediye Kadın ve Aile Müdürlüğüne bağlı Berfin Kadın Danışma merkezi bünyesinde kentte bulunan kadınlara yönelik devam eden Dikiş-Nakış ve Takı Tasarım kurslarının yanı sıra Dudêran  Şengal  kampında  bulunan Êzidi kadınlar tarafından üretilen el ürünlerinin sergilenmesi  amacıyla   Güres caddesinde  Kadın emeği sergisi açılışını  düzenlenen   tören ile  gerçekleştirdi.

Düzenlenen törene Belediye Eş Başkanı Belkiza Beştaş Epözdemir, Belediye Eş Başkan Yardımcısı Elif Akgül Ateş,  HDP İl Eş Başkanı Dilber Sevim,  Barış Anneleri, KJA aktivistleri, KESK Şubeler platformuna bağlı sendikaların kadın Şube Eş Başkanları, belediye kadın meclis üyelerimiz,  kadın çalışanlar ve çok sayıda kadın katıldı.

Serginin açılış töreninde konuşan Belediye Eş Başkanı  Belkiza Beştaş Epözdemir, Yaşamı kuran ve toplumu var eden kadınların maalesef sistem ve sistem yapıcılarının eril zihniyette sahip olmalarından dolayı ezildiğini ve sömürüldüğünü ifade ederek, “beş bin yıldır devam eden bu süreci kadınlar olarak benliğimiz, yüreğimiz ve duruşumuzla atlatmak için aşama aşama verdiğimiz mücadele ile yarınlara daha umutla bakıyoruz.  Bu mücadele zordur ve biz kadınları zorlu süreçler bekliyor” dedi.

Belediye Eş Başkanı Belkiza Beştaş Epözdemir konuşmasının devamında şunları dile getirdi; “Kadın emeğini görünür kıla bilmek ve kadını toplumda yeniden var etmek için her kadının kendi bulunduğu ortamda kadının özgürlüğü için elini taşın altına sokması gerekiyor. Biz kadınlar dünyaya getirdiğimiz çocuklarımız ile birlikte coğrafyamız ve ülkemizde devam eden çatışmalı süreçlerin en büyük  bedeli ödeyenleriyiz. Kadınlar bu bedeli öderken bir yandan da toplumun yaşamı güzelleştirmek için bedel ödeyerek mücadele vermeye devam ediyor.  Bu anlamda tüm kadınları verdikleri bu emeklerine sahip çıkarak mücadelelerini daha da ileriye götüreceklerdir.  Tüm kadınların yaşam alanlarında emeğin küçüklüğüne ve büyüklüğüne bakılmaksızın kadının eşitlik ve özgürlük mücadelesinde var olmaları gerektiğine inanıyorum. Bölgemizde çatışmaların ve dünyamızda yaşanan savaşların derin izlerini yaşıyoruz. Bütün bunlara rağmen kadınlar olarak barışın geleceğinden umudumuzu kaybetmiş değiliz. Barış umutlarımız her zaman büyüyerek devam ediyor.   Barış için umut doluyuz, umutluyuz.  Geçtiğimiz süreçte barış konuşmak ve barış için mücadele etmek bizleri ve tüm kamuoyunu mutlu ediyordu. Ancak içinde geçtiğimiz süreçte barışın her geçen gün uzaklaştığını görüyoruz. Biz kadınlar doğamız gereği savaşlara karşıyız. Duruşumuzla savaşa karşı mücadelemizde devam edeceğiz.  bu anlamda bu serginin açılışında emeği olan tüm kadınlarımıza teşekkür ediyor  ve tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya emekçi kadınlar günü kutluyorum”

Yapılan konuşmanın  ardından Kadın Emeği Sergisinin açılış töreni Belediye Eş Başkanı Belkiza Beştaş Epözdemir, HDP İl Eş Başkanı Dilber Sevim ve Barış anneleri tarafından açılış kurdelesinin kesilmesi ve törene katılanların sergiyi gezmesi ile devam etti.

Tören Dikişi-Nakış kursunda eğitimlerini başarıyla tamamlayan 11 kadın kursiyere sertifikalarının Belediye Eş Başkanı Belkiza Beştaş Epözdemir  ve diğere  katılımcılar tarafından verilmesi  ardından çekilen toplu hatıra fotoğraf ile sona ererken,  serginin 8 Mart Salı günü mesai bitimine kadar açık olacağı belirtildi.