27 Nisan 2024
  • Siirt14°C

İKİZBAĞLAR KÖYÜ'NDE KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİĞİ - SİİRT HABER

VALİ TUTULMAZ, İKİZBAĞLAR KÖYÜNDE KUTLU DOĞUM ETKİNLERİNE KATILDI

İkizbağlar Köyü'nde kutlu doğum haftası etkinliği - Siirt Haber

18 Nisan 2016 Pazartesi 09:52

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Tillo İlçesine Bağlı İkizbağlar köyünde, ‘Kutlu Doğum’ etkinlikleri kapsamında düzenlenen Mevlit programına katıldı.

Köy Muhtarlığı tarafından düzenlen mevlit programı, Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

Tillo Müftülüğünde görevli İmamhatipler tarafından köy meydanında mevlit okundu.

Hatim duasını yapan Tillo ilçe Müftüsü Abdurrahman Ece, Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yılki Kutlu Doğum‘da ‘Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet’ başlığı altında ‘Gelin Birlik Olalım’ temasının belirlendiğini söyledi.

Peygamber efendimizin dünyaya teşrifleri ile birlikte tüm güzellikleri, iyilikleri insanlığa kazandırdığını kaydeden Ece, İslam dininin, birlik, beraberlik ve kardeşlik dini olduğunu belirtti.

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ise, içinde bulunduğumuz haftanın çok iyi bir şekilde idrak edilmesi gerektiğini belirterek, programı icra eden köy halkına ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

İslam dininin İnsanlığa barış, rahmet, hoşgörü ve merhamet getirdiğini hatırlatan Vali Tutulmaz, Ortadoğuda ve dünyanın değişik bölgelerinde Müslümanlığın temel değerlerden uzaklaşan toplumlarda, büyük bir huzursuzluğun yaşandığına dikkat çekti.

Program köy meydanında misafirlere yapılan ikram ile sona erdi.

Vali Tutulmaz, köy meydanında vatandaşlarla bir süre sohbet ederek, sorun ve taleplerini dinledi.

Vali Tutulmaz yapımı devam eden Köy Cami inşaatında incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

İkizbağlar köyünde düzenlenen Kutlu doğum etkinliklerine Siirt Ak Parti Milletvekilli Prof. Dr.Yasin Aktay, Tillo Kaymakamı Yunus Koç, bazı kurum müdürleri, civar köylerden çok sayıda vatandaş ile davetliler katıldı.