25 Nisan 2024
  • Siirt24°C

SİİRT'TE FISTIK İŞLETME TESİSİ TOPLANTISI - SİİRT HABERLERİ

Siirt Fıstık İşleme Tesisi Ortak Sanayi Altyapısının İyileştirilmesine Yönelik Teknik Destek Projesi, 1. Yönlendirme Komitesi Toplantısı, Vali Mustafa Tutulmaz’ın Başkanlığında gerçekleştirildi.

Siirt'te Fıstık İşletme Tesisi toplantısı - Siirt Haberleri

23 Temmuz 2016 Cumartesi 13:38

Özel bir Otel’de, yapılan toplantıya; Siirt Üniversitesi Rektörü Murat Erman, Rektör Yardımcısı Galip Bakır, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Siirt Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş, Siirt Sanayi ve Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Özgür Çalapkulu proje koordinatörü Erol Avcı, ve Siirt Fıstık Üreticileri Birlik Başkanı Şuayip Aslan katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Vali Mustafa Tutulmaz, yapılacak tesisin ilimizin sosyo-ekonomik yapısına çok önemli bir katma değer katacağını söyledi.

Proje hakkında sunum yaparak bilgi veren firma yetkilisi Bahri Aydın, “şu ana kadar, 60 tane fıstık üreticisi, işlemecisi ve satıcısı ile tanı çalışmaları ile 3 kıtada, 14 ülke ve Türkiye’de 15 ilde pazarlama araştırmaları yürütülmeye başlamıştır. Gelecek dönemlerde bu tesisin yapacağı üretimlerin ulusal ve uluslararası pazarlarda “Siirt Fıstığı” markasını öne çıkaracak şekilde üretilmesi ve pazara sürülmesi hedeflenmektedir.” dedi

15 Mart 2016 tarihinde başlayan proje, 15 Mart 2018 tarihinde sona erecektir. Teknik Destek Projesi, İKADA Danışmanlık Ltd liderliğindeki, İngiliz British Standard Institute, İngiliz Cardno Emerging Markets ve Belçika’lı Agrer ortaklık tarafından yürütülmektedir.