20 Nisan 2024
  • Siirt26°C

NASRİ VE ABOUBAKAR TRANSFERİ SONA ERDİ

Aradığı isimleri sonunda kadrosuna katan Beşiktaş Vincent Aboubakar için Porto kulübünü kiralama konusunda ikna eti. Aboubakar da, Samir Nasri gibi Beşiktaş'ta bir yıllığına kiralık olarak oynayacak. Siyah-beyazlılar, Kamerunlu oyuncuya 1 yıl için 3.5 mi

Nasri ve Aboubakar transferi sona erdi

25 Ağustos 2016 Perşembe 15:09

Geçen sene şampiyonu alan Beşiktaş Samir Nasri ve Aboubakar'ı bir yıllığına kiralık olarak kadrosuna kattı.Porto'dan Aboubakar ile Manchester City'den Samir Nasri'yi bir yıllığına kiraladı.
Aradığı isimleri sonunda kadrosuna katan Beşiktaş  Vincent Aboubakar için Porto kulübünü kiralama konusunda ikna eti. Aboubakar da, Samir Nasri gibi Beşiktaş'ta bir yıllığına kiralık olarak oynayacak. Siyah-beyazlılar, Kamerunlu oyuncuya 1 yıl için 3.5 milyon euro ödeyecek.
NASRİ
Samir Nasri (26 Haziran 1987), Cezayir asıllı Fransız millî futbolcu. Fransız futbolunun ve dünya futbolunun en genç yıldız adayları arasında gösterilen Samir Nasri ülkesinde büyük futbol değeri Zidane'nin varisleri arasında gösteriliyor. Öyle ki Zidane'nın bile Nasri'ye büyük ilgi göstermesi ve geleceğin yıldızları arasında onu ilk sıraya koymasıyla Nasri dünya futbolunun da gündemine oturdu. Cezayirli göçmen bir ailenin çocuğu olan Samir Nasri de Fransa'nın devşirme oyuncularından. Zinedine Zidane da Cezayir doğumlu ancak Fransa vatandaşlığını seçmiştir.

Nasri, Marsilya takımının alt yapısında yetişmiştir. 2004 yılı yazında Fransa formasıyla, Karim Benzema ve Hatem Ben Arfa gibi yıldızlarla birlikte 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nı kazanarak kendini futbol piyasasında göstermeye başladı. 2004-2005 sezonuna girilirken‚ yani Nasri henüz 17 yaşındayken, Marsilya teknik patronu ve başkanı net bir karar vererek Nasri ile profesyonel sözleşme imzalamaya karar verdiler. 17 yaşındaki bu genç isim bir imza töreniyle 5 yıllığına kendini Marsilya renklerine bağlayacak sözleşmeyi imzaladı. Ve Nasri daha ilk sezonunda Marsilya'nın 11 kişilik kadrosunda yer bulmaya başladı. İlk sezonunda 2'si sonradan olmak üzere 13 maça çıkan Nasri‚ 1 gole imza attı ve dinamikliğiyle ilgi çekti. 2005-2006 sezonunda da 30 maça çıkarak ciddi bir istatistiğe ulaştı.

Nasri, Mayıs ayında Fransa Ligi'nde Yılın En Genç Oyuncusu ödülüne layık görüldü ve kısa sürede Fransa Millî Futbol Takımı'na yükseldi. Milli forma altında 2 golü vardır. Bu iki golü Fas ve Gürcistan Millî Futbol Takımı'na atmıştır. 2008 yılında Arsenal'a transfer oldu ve buraya gelmesinin sebebini Arsene Wenger olarak göstermiştir.Arsenal'de bekleneni vermeyi başarmıştır.

Nasri, 2011 yaz transfer sezonunda Manchester City'ye 25 Milyon £ karşılığında transfer olmuştur. Oyuncu ilk maçını Tottenham Hotspur FC'a karşı oynamıştır.Bu maçta 2'si Edin Džeko'ya,1'i ise Sergio Agüero'ya olmak üzere 3 asist yaparak,Džeko ile birlikte bu tarihi 1-5'lik galibiyetin baş mimarı olmuştur.