17 Nisan 2024
  • Siirt15°C

SİİRT MUTFAĞI KONGREDE TANITILACAK

Siirt Mutfağı'nın özgün lezzetleri Gastronomi Kongresi'nde tanıtılacak. Siirt’te “Gastronomi Kongresi” hazırlık toplantısı, Vali Mustafa Tutulmaz’ın Başkanlığında gerçekleştirildi.

Siirt Mutfağı kongrede tanıtılacak

02 Kasım 2016 Çarşamba 12:07

Kongre hakkında açıklamalarda bulunan Vali Mustafa Tutulmaz, “Asırlar boyunca bu topraklarda yaşayan birçok medeniyetin ve uygarlığın izlerini taşıyan Siirt ilimiz, Yöresel Mutfağı’ orijinal, benzersiz, kendine has özelikleri bulunan, zengin ve çok renkli bir mutfaktır.”dedi.

 

Vali Tutulmaz, Siirt Mutfağının bir kültürel miras olarak, geleceğe taşınması ve tanıtılması gerektiğine dikkat çekerek, Kongreye; Gastronomi Acentaları, Uzmanları, Rehberler, Diyetisyenler, ünlü Aşçılar, Yiyecek sektöründeki marka uzmanları, Gurme’ler, Yemek Program sunucuları ile Seyahat uzmanları ve birçok akademisyenin de davet edileceğini, katılımcılara eğitim sunuları ile birlikte çeşitli yemek yarışmaların da düzenleneceğini belitti.

 

Toplantıda; 26-27 Kasım 2016 tarihinde yapılması düşünülen ‘Gastronomi Kongresi’nin, gerek iklim şartları, gerekse Turizm Haftası kutlamaları ile eş zamanlı yapılarak, birçok kurum ve kişilerin de ilgisini çekmek ve finansman desteğinin karşılanması amacıyla Kongrenin, 14-16 Nisan 2017 tarihinde yapılması kararlaştırıldı.

 

Valilik makamında düzenlenen toplantıya; Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın, İl Kültür ve Turizm Müdürü Remzi Uslu, Valilik AB Dış ilişkiler sorumlusu Erol Avcı, Turizmci Ali Can Aksu, İşadamları Beşir Kara ve Halit Karaslan katıldı.