28 Mart 2024
  • Siirt15°C

VALİ TUTULMAZ'DAN ERUH'A ÇIKARMA - SİİRT HABER

VALİ TUTULMAZ, ERUH İLÇESİNİ ZİYARET EDEREK, İNCELEMELERDE BULUNDU

Vali Tutulmaz'dan Eruh'a çıkarma - Siirt Haber

04 Kasım 2016 Cuma 07:02

 

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, ilçe gezileri programı kapsamında, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halidun Eren, İl Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay ile birlikte, Eruh ilçesini ziyaret ederek, denetim ve incelemelerde bulundu.

Vali Tutulmaz ve beraberindeki heyet ilk olarak, Eruh kaymakamlığını ziyaret ederek, İlçe Kaymakamı Murtaza Dayanç’tan, ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

ZİYARETLE İLGİLİ FOTOĞRAFLAR BURDA

Vali Tutulmaz daha sonra Eruh Belediye Başkanlığı, İlçe Emniyet Amirliği ve İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret ederek, yürütülen çalışmaları inceledi. Denetimlerde bulundu.

Vali Tutulmaz,‘Kamu kurumları arasında işbirliği ve eşgüdümün sağlanması, sorunların mahallinde tespiti ve çözüm üretilmesi amacıyla ilçe ve köy gezilerinin büyük önem taşıdığını’ vurguladı.

Kayyum ataması yapılan Eruh Belediyesi, halkımıza yeni ve kaliteli hizmet sunma noktasında çalışmalara hızla başladığını belirten Vali Tutulmaz, ‘Hedefimiz; huzur ve güven içinde, ilçenin sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyini artırmak, vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmektir.’ dedi.

ERUH’TA HALK KÜTÜPHANESİ AÇILDI

Kurum ziyaretlerinin ardından Vali Tutulmaz, “Eruh Halk Kütüphanesi” açılışını yaparak, kütüphanede incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi aldı.

Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği açılış töreninde konuşan Vali Tutulmaz, Eruh’ta halkımızın hizmetine sunulan kütüphanenin hayırlı olmasını diledi.

Eğitimin önemine değinen Vali Tutulmaz, Eruh’taki vatandaşlarımızı, gençlerimizi Kitapla buluşturmaktan, büyük bir memnuniyet duyduklarını belirterek, Eruh’un terörle değil, kitapla, sanatla, eğitimle ve güzel hizmetlerle anılmasını istiyoruz.’ dedi.

 ‘ŞAL-ŞAPİK’ ATÖLYE PROJESİ

Vali Mustafa Tutulmaz, Eruh Halk Eğitim Merkezince Sodes projesi kapsamında yürütülen yöresel şal-şapik dokuma atölyesini ziyaret etti.

 

Atölyeyi gezerek, inceleyen Vali Tutulmaz, unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerlerin yeniden yaşatılması ve tanıtılması gerektiğine vurgu yaparak,‘Mezopotamya’da dokunan ilk kumaşlardan biri olan ve kültür mirası olarak gördüğümüz ‘Şal-Şapik’ kumaşının yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılmasını hedefliyoruz.’dedi.

 

Şal-Şapik atölyesinde incelemelerini tamamlayan Vali Tutulmaz ve beraberindeki heyet daha sonra Eruh Kadın Toplum Merkezini ziyaret ederek, buradaki kursiyerle sohbet etti. Üretilen ürünleri inceledi.

Yapım devam eden Eruh Öğretmenevi inşaatını inceleyerek, denetimlerde bulunan Vali Tutulmaz ve beraberindeki heyet, daha sonra Siirt’te döndü.