20 Nisan 2024
  • Siirt12°C

ŞIRNAK'TA PKK'YA BÜYÜK DARBE

PKK’ya kışa hazırlığı engelleme kapsamında Şırnak’ta büyük bir darbe vuruldu.

Şırnak'ta PKK'ya büyük darbe

16 Kasım 2016 Çarşamba 11:51

 Ele geçirilen sığınaklarda Van’da kullanılmak üzere hazırlanan iki bomba yüklü araç ele geçirilerek imha edildi. Ele geçirilen malzemeler arasında Van Büyükşehir Belediyesi’ne ait itfaiye müdürlüğüne ait bir yeleğinde çıkmasI dikkat çekti.

2 MAHALLEDE OPERASYON

Türk Silahlı Kuvvetleri PKK’ya göz açtırmıyor. En son darbe Şırnak’ın Faraşin ve Yeşilöz Mahalleleri’nde vuruldu. Adına Şehit Jandarma Er Doğan Acar’ın isminin verildiği operasyonlarda örgütün kullanıldığı sığınak ve barınaklara ulaşıldı. Burada ele geçirilen yüksek miktardaki silah, mühimmat ve patlayıcı imha edildi.

YÜZLERCE KİLO PATLAYICI

Ele geçirilenler arasında RPG roketatarlar, lav silahları, Kaleşnikoflar ile çeşitli marka ve modellerdeki telsizlerle yüzlerce kilo patlayıcı dikkat çekti. Örgütün sığınaklarında yiyecek, giyecek ile tıbbi malzemeler ve örgütsel dokümanlar da bulundu.

VAN’DA BOMBALI ARAÇ ELE GEÇİRİLMİŞTİ

2 gün önce Van şehir merkezinde Seyit Fehim Arvasi Mahallesi’nde yola bırakılan bir minibüsü vatandaşların ihbarıyla fark eden güvenlik güçleri yaptıkları aramada aracın bomba yüklü olduğunu fark etmiş ve açık bir alanda aracı imha ederek etkisiz hale getirmişti.