29 Mart 2024
  • Siirt19°C

ILISU BARAJI VE HES PROJESİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

Ilısu Barajı ve Hidroelektrik Santral (HES) Projesi Değerlendirme Toplantısı, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz’ın Başkanlığında yapıldı.

Ilısu Barajı ve Hes Projesi Değerlendirme Toplantısı

29 Aralık 2016 Perşembe 16:40

ILISU BARAJI VE HES PROJESİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Ilısu Barajı ve HES’ten etkilenen Köy yolları kapsamında Siirt Valiliğinin Viyadük talebi görüşüldü.

Valilik çok amaçlı toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya; DSİ Ilısu Projesi 16. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker, DSİ Barajlar ve Hidroelektrik Santralleri Daire Başkanı Tuncer Dinçergök, Vali Yardımcısı Yunus Koç,Vali Yardımcısı ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Bünyamin Kuş,  ilgili kurum müdürleri ve köy muhtarları katıldı.

 

Vali Mustafa Tutulmaz, Ilısu Barajı ve HES’ten etkilenen Köy yolları kapsamında Valiliğimizin Viyadük talebinin tdetaylarıyla değerlendirileceğini belirterek, tüm katılımcıların görüş ve önerilerinin alınarak, buna göre bir yol haritasının belirleneceğini ifade etti.

 

Ilısu Projesi DSİ 16. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker ise, Ilusu Barajı ve Hidro Elektrik Santrali Projesinin %90 oranında tamamlandığını belirterek, 2017 yılı sonunda üretime geçmeyi hedeflediklerini belitti.

 

Eker, Baraj havzasından etkilenen Siirt, Batman, Mardin ve Şırnak illerini kapsayan yerleşim yerlerine, 237 km yeni yol yapımı için 2017 yılının şubat ayında ihale edileceğini söyledi.

 

Toplantıda, 16 Bölge Müdürlüğü yetkililer, tarafından sunum yapıldı.

 

Valiliğin Viyadük talebi ile ilgili yol alternatifleri masaya yatırıldı.

 

Ilısu Barajı havzasından etkilenen, Siirt Merkeze bağlı köyler, (Meşelidere, Eğlence, Bağlıca, Yokuşbağlar) Eruh Bağgöze vadisinde yer alan köyler ile Kurtalan ilçemize bağlı köylerin, Siirt il merkezine bağlayacak yeni yol güzergâhları görüşüldü.

 

Toplantı, katılımcıların görüş ve önerileri ile sona erdi.