28 Mart 2024
  • Siirt12°C

TARIM SİGORTASI'YLA İLGİLİ 2 İLÇEDE TOPLANTI YAPILACAK

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM), yeni yılda, tüm Türkiye'de, buğday ürününde İlçe Bazlı Kuraklık Verim Sigortasının uygulamaya alındığını bildirdi.

Tarım Sigortası'yla ilgili 2 ilçede toplantı yapılacak

26 Ocak 2017 Perşembe 21:56

Gerçekleştirilen TARSİM toplantısında, 2017 yılında yeni uygulamaların hayata geçtiği, bu uygulamalardan birinin de üreticilerin merakla beklediği ilçe bazlı kuraklık verim sigortası olduğu belirtildi. Değişen iklim şartları, frekansı ve şiddeti artan doğal afetler ve riskler nedeniyle tarımsal faaliyetler son yıllarda önemli ölçüde etkilenmekte ve TARSİM üreticiler için giderek önem kazanmaktadır.Başta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız ve Hazine Müsteşarlığı olmak üzere ilgili tüm tarafların kıymetli destekleri ile hayata geçirilen yeni uygulama ile üreticilerimiz, buğday ürününü, kuraklık, don, sıcak rüzgar, sıcak hava dalgası, aşırı nem, aşırı yağış risklerinin yol açtığı verim kaybına karşı güvence altına alabiliyor. Kuraklık sigortasında buğdayda dane, tohumluk ve sap unsuru teminat kapsamında olup, poliçe priminin %60fı devlet tarafından karşılanıyor ve aynı zamanda çeşitli indirim imkanları da sunuluyor. Üreticilerimiz, çiftçi kayıt sistemi' ne  kayıt olduktan ya da kayıtlarını güncellemelerinin ardından yetkili sigorta şirketlerinin acenteleri aracılığıyla kolaylıkla başvuruda bulunabilirler. Toplantıda, tarım sigortasının bir an önce yaptırılmasının önemine dikkat çekildi.

Uygulamanın il genelinde duyurulmasını sağlamak üzere ilki Kurtalan Öğretmenler evi toplantı salonunda TARSİM Bölge Toplantısı 10 Ocak 2017 tarihinde düzenlendi, devamı olarak 30.01.2017 tarihinde Baykan ilçemizde, 31.01.2017 tarihinde ise Tillo ilçemizde düzenlenecek olup üreticilerimiz davet edilmiştir.