25 Nisan 2024
  • Siirt28°C

VALİ MUSTAFA TUTULMAZ, PERVARİ İLÇESİNDE

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, İlçe ziyaretleri programı kapsamında, Pervari ilçesini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Vali Mustafa Tutulmaz, Pervari ilçesinde

22 Şubat 2017 Çarşamba 15:05

İlçe Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Mustafa Tutulmaz, ilçede göreve yeni başlayan Kaymakam Hakan Şeker’e hayırlı olsun dileğinde bulundu.

Kaymakam Hakan Şeker’den yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Tutulmaz, ilçenin sorunları, talepleri ve çözüm yolları konularını görüştü.

Vali Tutulmaz, Pervari İlçesinin, Şırnak, Van ve Bitlis illerine sınır olduğunu stratejik bir öneme sahip olduğunu belirterek, ‘Pervari’nin Hizan ilçesi üzerinden Bitlis iline bağlayan yolun önemli bir kesiminin tamamlandığını, Beğendik beldesinde yapımı devam eden 450 metre uzunluğunda, 150 metre yüksekliğinde kutu kesitli, ard germeli, dengeli konsol Viyadüklü asma köprü çalışmalarının devam ettiğini, 2017 yılı sonunda köprünün tamamlanarak hizmete girmesinin hedeflendiğini’ belitti.

Halkımıza daha etkin bir kamu hizmeti sunmak amacıyla Pervari yeni Hükümet Konağının kaba inşaatının tamamlandığını, çalışmaların havaların düzelmesi ile tekrar başlanacağını kaydeden Vali Tutulmaz, Güvenlik Korucu alımında da gerekli hassasiyet ve özenin gösterilerek, alımların devam ettiğini söyledi.

Daha sonra İlçe Nüfus Müdürlüğünü ziyaret eden Vali Tutulmaz, “Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Yaygınlaştırma Projesi” kapsamında vatandaşların yeni kimlik kartı müracaatlarını denetleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

Kaymakamlık ziyaretinin ardından, Pervari Belediye Başkanlığını ziyaret eden Vali Tutulmaz, Belediye Başkanı Tayyar Özcan’dan ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Başkan Özcan, yaklaşık 1,5 yıldır devam eden alt-yapı çalışmalarının tamamlandığını, havaların düzelmesi ile birlikte üst yapıya başlayacaklarını söyledi.

İncelemelerine yapımı tamamlan 2 Vip + 34 yatak kapasiteli Pervari Öğretmenevini denetleyerek, sürdüren Vali Tutulmaz, Öğretmenevini gezerek denetledi. Yetkililerden bilgi aldı.

İlçede vatandaşlarla da bir araya gelen Vali Tutulmaz, vatandaşların sorun ve taleplerini dinleyerek, bir süre sohbet etti.

Daha sonra İlçe Jandarma komutanlığını ziyaret eden Vali Tutulmaz, ilçenin güvenlik ve asayişi ile ilgili gerçekleştirdiği toplantının ardından, Siirt’te döndü.

Vali Tutulmaz’ın ilçe ziyaret programına; 3. Komando Tugay Komutanı Kurmay Piyade Albay Selçuk Yavuz,  Siirt Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, İl Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Volkan Yılmaz eşlik etti.