17 Nisan 2024
  • Siirt11°C

KATI ATIK TESİSİ İŞLETİLMEYE HAZIR HALE GETİRİLDİ

Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad TAŞKIN ve beraberindeki heyetle Siirt Çınarlısu mevkiinde bulunan ve şehir merkezine 4 km. uzaklıkta olan Siirt (Merkez) Katı Atık Düzenli Depolama Tesisinde incelemelerde bulundular.

Katı Atık Tesisi İşletilmeye Hazır Hale Getirildi

12 Mayıs 2017 Cuma 16:07

Tüm il sınırları içerisindeki belediye atıklarının depolanacağı ve sonrasında enerji edileceği Siirt (Merkez) Katı Atık Düzenli Depolama Tesisinde incelemelerde bulunan Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad TAŞKIN ve beraberindekiler, Temizlik İşleri Müdürlüğünden çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Yapımı tamamlanan Siirt (Merkez) Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi 2009’dan bu yana işletmeye alınması gereken tesis, hazır hale getirildi. Yapımına 2008 yılında başlanan ve çeşitli nedenler ile yapımına çeşitli tarihler de ara verilen ve Siirt Belediyesinin büyük desteğiyle yapımı tamamlanan Siirt (Merkez) Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi işletilmeye hazır hale getirildi.

Tesis güzergah yolunun iyileştirilmesi, tesis ünitelerindeki aksaklıkların giderilmesiyle birlikte; yıl içerisinde işletmeye alınacaktır. Mevcut kullanılan vahşi çöp depolama sahası da rehabilite edilip, ağaçlandırma çalışması yapılacak.

Kentin 25 yıllık katı atık kapasitesini karşılayacak, 2 adet katı atık toplam merkezi, Sızıntı su havuzu, çöp suyu havuzu, laboratuar, atölye, pompaj istasyonu, kantar bölümlerinden oluşan ve Hatrant yolu üzerinde toplamda 65 bin metrekare alan üzerine kurulan ve Avrupa Birliği müktesebatına uygun olan ve yapımı Siirt (Merkez) Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi işletilmeye hazır hale getirildi. Siirt (Merkez) Katı Atık Düzenli Depolama Tesisinde Belediye Başkan Yardımcıları, Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Osman Durna ve Fen İşleri Teknik ekibiyle incelemeler de bulunan Başkan Vekili Ceyhun Dilşad TAŞKIN, incelmeler sonunda yaptığı açıklamada Siirt’in temiz bir şehir vasfına ulaşması için çevreye duyarlı ve kent estetiğine önem veren bir anlayışla şehrin ve çevrenin temizliğine önem verdiklerini bu nedenle Siirt (Merkez) Katı Atık Düzenli Depolama Tesisinin tamamlanması için tüm imkanları seferber ettiklerini belirten TAŞKIN, Siirt (Merkez) Katı Atık Düzenli Depolama Tesisini en yakın tarihte hizmete sokacaklarını söyledi.