28 Mart 2024
  • Siirt15°C

SİİRT BELEDİYESİ'NDEN İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YARDIM

Siirt Belediyesi tarafından nakit para yardımı yüklenmiş olan “Sosyal Yardım Kartı" alan ihtiyaç sahibi ve yoksul vatandaşlar belediye ile anlaşmalı, Destek Kart pos cihazının bulunduğu alışveriş merkezlerinde kartlarını kullanabiliyor, tekel maddeleri dı

Siirt Belediyesi'nden İhtiyaç Sahiplerine yardım

12 Mayıs 2017 Cuma 16:10

Siirt Belediyesi tarafından nakit para yardımı yüklenmiş olan “Sosyal Yardım Kartı" alan ihtiyaç sahibi ve yoksul vatandaşlar belediye ile anlaşmalı, Destek Kart pos cihazının bulunduğu alışveriş merkezlerinde kartlarını kullanabiliyor, tekel maddeleri dışında her türlü ihtiyacını kart sayesinde karşılayabiliyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından gelir durumuna göre yardıma uygun görülen ilk etapta 1000 aileye “Sosyal Yardım Kartı” dağıtımına başlanıldı.

Aileler kendilerine verilen kartı anlaşmalı marketlerdeki sisteme okuttukları takdirde, ne zaman yardım alabileceklerini, kalan bakiyelerini, ne kadar giyim ne kadar gıda alışverişi yapabileceklerini öğrenebiliyorlar.

Sosyal belediyecilik örneği olan bu uygulamayla birlikte Ramazan ayı öncesi ihtiyaç sahibi ailelerin, ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için sosyal inceleme çalışması sonucu durumu uygun görülen 1000 aileye “Sosyal Yardım Kartı” teslimi yapılmaya başlanıldı.

Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad TAŞKIN, ihtiyaç sahiplerine en kolay yoldan ulaştırılması hedeflendiğinden ihtiyaç sahiplerine verilen elektronik alışveriş kartları ile vatandaşların gereksinim duydukları ürünleri hem seçerek hem de isteyerek temin edebilmesi sağlanıyor. Böylece insan onurunu zedelemeden, ihtiyaç duyulan ürünlerin; toptan alınması yerine ihtiyaç anında karşılaması ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın da alışveriş kültürünü yaşaması sağlanmıştır. Sosyal Market alışılmış koliyle gıda yardımı yapmanın ötesinde insanların öncelikli ihtiyaçlarını dilediğini alabilme özgürlüğü tanımaktadır. Bir diğer özelliği sadece gıda yardımı ile sınırlı kalmayıp; giyim, temizlik ürünleri konusundaki ihtiyaçları gidermesidir. Bu açıdan bakılacak olursa yaşlılar, gençler, çocuklar, anneler, babalar bir mağazada olduğu gibi gereksinimlerini seçerek karşılayabiliyor.