18 Nisan 2024
  • Siirt22°C

VEYSEL KARANİ HZ. ANMA VE ANNELER GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Siirt Valiliği himayelerinde, Baykan Kaymakamlığı tarafından ‘Veysel Karani Hz. Anma ve Anneler Günü’ etkinliği düzenlendi. Etkinlikleri, yurdun çeşitli illerinden gelen vatandaşlar da yoğun bir ilgi ile izledi.

Veysel Karani Hz. Anma ve Anneler Günü Etkinliği Düzenlendi

15 Mayıs 2017 Pazartesi 14:47

Yerel etkinliklerle başlayan program, Recep Arslan ve Muzaffer Gürler’in ilahi konserleri ile devam etti.

“Dolunay'da Akşam" tiyatro grubu tarafından Veysel Karani adlı oyun’un sergilemesinin ardından, Şam Emeviye Cami Müezini Münir Abdulcevad’ın kuran-ı kerim tilaveti ile devam etti.

Veysel Karan-i Hz. tanım filminin izlenmesinin ardından, vatandaşlara hitap eden Vali Mustafa Tutulmaz, Siirt'in kadim bir tarihe ve zengin bir kültüre sahip olduğunu söyledi.

Anneler Günü'nü kutlayan Vali Tutulmaz, “Siirt’imiz inanç turizmi açısından önemli bir yere sahiptir. Veysel Karani ve İbrahim Hakkı Hazretleri gibi daha binlerce İslam düşünürü, alim ve evliyalar ilimizde meftun bulunmaktadır. Bu değerler hepimizin zenginliğidir. Bu zenginliği hem İslami hem de dünyevi açıdan iyi değerlendirerek, bunlara sahip çıkarak,  iyi tanıtmamız gerekir.” dedi.

Kentte İslam alimleriyle ilgili farklı etkinlikler yapıldığına dikkat çeken Vali Tutulmaz, her yıl ‘Tillo Bilim Kültür Günleri’ kapsamında değişik din alimleriyle evliyaların hayatlarıyla ilgili önemli toplantılar, sempozyumlar ve paneller gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Anma programının düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Vali Tutulmaz, “Kutlu beldemizde her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği türbeyi etrafındaki çarpık yapılardan arındırıyoruz Burada uygulanan kentsel dönüşüm projesiyle alt yapı ve çevre düzenleme yapım işi son aşamaya gelmiş bulunmaktadır. Projenin tamamlanmasıyla birlikte, Veysel Karan-i beldemiz modern bir görünüm kazanarak, ziyaretçi sayısında önemli artışlar olacak, buradaki vatandaşlarımızın refah düzeyi daha da yükselecektir.” diyerek sözlerini tamamladı.

Yapılan konuşmaların ardından, Bekir Develi ve Erem Şentürk tarafından Veysel Karani Hz. hakkında konferans verildi.

Şehit annelerine ‘Anneler Günü’ dolayısıyla çeşitli hediyelerin takdim edildiği anma etkinliği, ’Gurup Tillo’nun seslendirdiği üç dilli ilahiler ile sona erdi.

Anma etkinliklerini; Vali Mustafa Tutuılmaz, Baykan Kaymakamı Mehmet Kocabey, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad taşkın, İl Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay, kurum amirleri, davetliler ve yurdun çeşitli illerinden gelen binlerce vatandaş ta yoğun bir ilgi ile