16 Nisan 2024
  • Siirt22°C

BÖLGENİN EN MODERN ÇOCUK DÜNYASI PARKI

Kent genelinde bulunan tüm park ve sosyal alanların yenilenmesi için kardeş belediye olan Gaziantep Şahinbeyli Belediyesiyle birlikte hummalı çalışma başlattı.

Bölgenin En Modern Çocuk Dünyası Parkı

15 Mayıs 2017 Pazartesi 15:50

Belediye Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın'ın talimatıyla vatandaşları hak ettikleri belediye hizmetlerine kavuşturmak için sosyal alanda başlatılan park ve temizlik çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Siirt Belediyesi ile kardeş belediye olan Şahinbeyli Belediyesi'nin desteğiyle park bahçelerin yenilenmesi için gönderilen ekipman ve oyun konsolları yerleştirmeye başladı.

Belediye tarafından yapılan ve vatandaşlar tarafından mesire alanı, park ve sosyal alan olarak kullanılan Kızlartepesi yenileme çalışmaları yerinde inceleyen Taşkın, yaptığı açıklamada, belediyecilik hizmetlerini kent merkezinde ve kenar mahallelerde tüm hızıyla devam ettiğini anlattı.

Siirt'in çehresini değiştirecek projeler hazırlandığını ve bunun ilk adımı kentteki tüm park ve bahçelerde uygulanmak üzere ilk etapta 15 parkın yenilenmesiyle başladığını ifade eden Taşkın şöyle konuştu:

"Yaklaşık 3 aydır parklarımız ile ilgili üzerinde çalıştığımız konuda ciddi bir mesafe aldık. Bugün itibariyle mevcut 15 adet parkımızda yenileme çalışmasını başlatıyoruz. Elimizde 7 adet yeni oyun grupları var. Bütün parklarımıza yetecek oyun grupları bize teslim edildi. Parklarımızın kamelyalarını, oyun gruplarını bozulan zeminlerini 1 ay içerisinde tekrardan vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Çalışmalara 3 ekip halinde 3 farklı noktadan başlıyoruz. Parklar ile ilgili çalışmalarımız devam edecek."

"Mevcut parkların haricinde Kızlar tepesi'nin hemen devamında bulunan boş arazide Doğu ve Güneydoğu Bölgelerinde benzeri bulunmayan çocuk dünyası parkı çalışmalarında sona gelindiğini ifade eden Taşkın şöyle devam etti:

"Bu ay sonu itibari ile parkın ihalesi tamamlanmış olacak. Bölgenin en büyük parkı olma özelliği taşıyacak parkta tamamen farklı oyun grupları yer alacak. 8,5 dönüm arazi üzerinde kurulacak olan Parkı 2 alana bölüyoruz. Parkın bir tarafı tamamen oyun gruplarından, diğer tarafı ise masal kahramanları yer alacak. Önümüzdeki zaman içerisinde çocuklarımıza vatandaşlarımıza bunların duyurusunu yapacağız. Yaptığımız duyurularla çocuklarımızı öncesinden haberdar edeceğiz. Belki onları biraz heyecanlandıracağız. Parkımızda gençlerimiz için halı saha, basketbol sahası, soyunma odaları, yeşil alan, kafeteryalardan oluşan yeni bir park kuruyoruz. Bunların tamamını çocuk dünyası, masal kahramanları parkının da spor yapılabilecek. Haziran ayı itibariyle vatandaşların hizmete girmesini amaçlıyoruz."

Taşkın, göreve başladıkları günden bu yana 3 aydır kendilerine teknik destek ve maddi destek veren Gaziantep Şahinbey Belediyesine teşekkür ettiğini kaydetti.