28 Mart 2024
  • Siirt12°C

BAYKAN’DA STK’LAR VE VATANDAŞLAR TERÖRE LANET YAĞDIRDI

Siirt'te sivil ve mesleki toplum kuruluşları, Şehit ve Gazi aileleri ile çok sayıda Baykan’lı vatandaşlar tarafından protesto edilerek, terör örgütü PKK lanetlendi.

Baykan’da STK’lar ve vatandaşlar teröre lanet yağdırdı

11 Temmuz 2017 Salı 14:14

Baykan Kaymakamı ve Baykan İlçe, Veysel Karan-i Beldesi ve Atabağı Belde Belediye Başkan Vekili Mehmet Kocabey’e Baykan-Yarımca köy yolunda bölücü ve hain terör örgütü PKK/KCK tarafından gerçekleştirilen suikast girişimi, İlçedeki sivil ve mesleki toplum kuruluşları, Şehit ve Gazi aileleri ile çok sayıda Baykan’lı vatandaşlar tarafından protesto edilerek, terör örgütü PKK lanetlendi.

Baykan Kaymakamlığı önünde toplanan STK temsilcileri ve vatandaşlar ilçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Kocabey’e destek vererek, teröre lanet yağdırdı.

Vatandaşlar terör örgütü PKK’yı kınayarak, “Kahrolsun PKK” diye slogan attılar.

Kaymakamlık önünde kesilen kurbanların ardından dualar edildi.

İlçe Kaymakamı Mehmet Kocabey vatandaşlara teşekkür ederek, terörü lanetledi.

Saldırının tüm Baykan halkına yapıldığını kaydeden Kaymakam Kocabey, bu canilerle kararlılıkla mücadelenin devan edeceğini belirterek, “ülkemizin birliğine ve bütünlüğüne kasteden bu hainlere verilecek en güzel cevap birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmektir.” dedi.

Kocabey konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz bir ölsekte bin diliriliz. Bu tür hain saldırılar karşısında yılmadan terörle mücadelede her zamankinden daha kararlılıkla duracağız.”

Daha sonra STK temsilcileri ve vatandaşlar kaymakam Kocabey’e geçmiş olsun dileğinde bulundular.
Düzenlenen programa; Ak Parti İlçe Başkanı Nimettullah Gönül, Baykan Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Cahit Türköz, Baykan şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanı Cemal Sarıyer, Baykan Esnaf ve sanatkarlar Odası Başkanı Osman Gülümser, Ziraat Odası Başkanı Yusuf Tardu, Fikri Asım Dernek Başkanı Lütfü Dal, Veysel Karani Kültür Yaşatma Derneği Başkanı Şakir Erol, Veysel Karani ve Atabağı Şehit ve gazi Aileleri Dernek Başkanları, Ak Parti ve MHP ilçe yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.