19 Nisan 2024
  • Siirt11°C

VALİ ATİK, ERUH İLÇESİNİ ZİYARET EDEREK, İNCELEMELERDE BULUNDU

Siirt Valisi Ali Fuat ATİK, 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yavuz, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, İl Jandarma Komutanı Albay Kemal Benek ile birlikte, Eruh ilçesini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Vali Atik, Eruh İlçesini Ziyaret Ederek,  İncelemelerde Bulundu

07 Kasım 2017 Salı 13:10

Siirt Valisi Ali Fuat ATİK, 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yavuz,  Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, İl Jandarma Komutanı Albay Kemal Benek ile birlikte, Eruh ilçesini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Vali Atik ve beraberindeki heyet ilk olarak, Eruh kaymakamlığını ziyaret ederek, İlçe Kaymakamı Murtaza Dayanç’tan, ilçede yürütülen çalışmalar hakkında brifing aldı.

Vali Atik, burada yaptığı açıklamada: “Eruh’un değişen yüzünü görüyoruz, Kayyum Belediyemiz, halkımıza yeni ve kaliteli hizmet sunma noktasında büyük bir çaba harcamakta ve birçok projeyi hayata geçirmiş bulunmaktadır. Amacımız huzur ve güven içinde, Eruh ilçemizi kalkındırmak ve vatandaşlarımızın hayat şartlarını daha da yükseltmektir. ”dedi.

Vali Atik, daha sonra Eruh Atatürk ilkokulunu ziyaret ederek, öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.

Okulda sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet eden Vali Atik, beraberinde getirdiği kitap ve çeşitli hediyeleri öğrencilere dağıttı.

Eğitimin önemine değinen Vali Atik, Eruh’un terörle değil, eğitimle kültürle, sanatla ve güzel hizmetlerle anılmasını istiyoruz.” dedi.

‘ŞAL-ŞAPİK’ ATÖLYESİNE TAM DESTEK

Vali Ali Fuat ATİK, İlçe kaymakamlığınca Sodes projesi kapsamında yürütülen yöresel şal-şapik dokuma atölyesini ziyaret etti.

Atölyeyi gezerek, inceleyen Vali Atik, Atölye çalışanları ile sohbet ederek, burada yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Atik, ilimizde önemli bir kültür mirası olarak gördüğümüz ‘Şal-Şapik’ kumaşının yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılmasını gerektiğini belirterek, Atölye’ye destek olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

ERUH’TA HALK ZİYARETİ

Vali Atik ve beraberindeki heyet daha sonra ilçe merkezinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Esnaf ve vatandaşların sorun ve taleplerini dinleyen Vali Atik daha sonra ilçe merkezinde vefat eden ‘İsmail Yıldız’ adlı vatandaşın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Vali Atik, Eruh Çarşı Camii taziye evinde Yıldız ailesine başsağlığı ve sabır diledi.