29 Mart 2024
  • Siirt17°C

BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ TAŞKIN SOĞANLI KÖYÜNE GİTTİ

Şirvan ilçesine bağlı Soğanlı köyünde 30 Kasım 2017 günü yağışlardan dolayı bir evin çökmesi sonucu meydana gelen enkazda baba ve iki oğlu hayatını kaybetmiş, Anne ve 4 çocuğu da yaralı olarak kurtarılmıştı.

Belediye Başkan Vekili Taşkın Soğanlı Köyüne Gitti

20 Aralık 2017 Çarşamba 14:03

Belediye Başkan vekili Ceyhun Dilşad Taşkın ile birlikte Siirt Vali yardımcıları, Şirvan Kaymakamı, Şirvan Belediye Başkanı Kızılay Siirt şubesi ve birçok kurum amiri ziyarette hazır bulundu.

Belediye Başkanı Ceyhun Dilşad Taşkın ve beraberindeki heyet Soğanlı köyüne giderek aile yakınları ve diğer köylülere taziyelerini iletti. Enkazdan yaralı kurtulan Coşkun ailesiyle yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti.

Olay önceki gün sabaha doğru Soğanlı köyünde meydana geldi. Cemal Coşkun'a ait toprak evde meydana gelen heyelanda 8 kişi toprak altında kaldı. Olayın yetkililere haber verilmesiyle AFAD ve UMKE ekipleri köyde arama kurtarma çalışması başlattı. Yapılan çalışmalarda Cemal Coşkun (40) ile oğulları Yusuf (15) ve Ömer Coşkun'un (5) cenazelerine ulaşıldı. Enkazda sağ olarak kurtarılan 5 kişi tedavi altına alınmıştı.

Ölen Cemal Coşkun'un babası Hakim Coşkun, Siirt Vali Yardımcıları, Şirvan Kaymakamı, Şirvan Belediye Başkanı, Siirt Belediye Başkanı Sağlık personellerine ve Kızılay Ekibine olayın yaşandığı ilk saatlerden bu yana kendilerini yalnız bırakmadıkları için teşekkür etti.

Heyet daha sonra köy okulunu ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle yakından ilgilendi ve çeşitli oyuncak hediyeler dağıttı.