23 Nisan 2024
  • Siirt18°C

‘8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’ ETKİNLİĞİNDE ŞEHİT ANNELERİ AĞIRLANDI

Siirt Valiliği himayelerinde Belediye Başkanlığınca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikle, şehit anneleri, çeşitli kadın meslek grupları ve sivil toplum örgütlerinde yer alan kadınlar kahvaltıda ağırlandı.

‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ Etkinliğinde Şehit Anneleri Ağırlandı

10 Mart 2018 Cumartesi 09:36

Siirt Valiliği himayelerinde Belediye Başkanlığınca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikle, şehit anneleri, çeşitli kadın meslek grupları ve sivil toplum örgütlerinde yer alan kadınlar kahvaltıda ağırlandı.
 

Özel Bir kahvaltı salonunda düzenlenen programa; Vali Ali Fuat Atik, eşi Fulya Atik, 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yavuz’un eşi Dilek Yavuz, Belediye Başkanı Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, şehit anneleri ve eşleri ile kadınlar katıldı.
Vali Ali Fuat Atik, eşi Fulya Atik ve protokol üyeleri, programa katılan davetlilerin günlerini kutlayarak, karanfil verdi. Gün anısına çeşitli hediyeler dağıttı.

Tüm kadınların günlerini kutlayan Vali Atik, kadınlara büyük değer verdiklerini belirterek, kadınların hem sosyal hem de devlet hayatında önemli bir yer edindiğini aynı zamanda inanç değerlerimizde de kadının çok önemli bir değer taşıdığını söyledi.

Vali Atik, "Öyle bir inançtan geliyoruz ki Peygamberimiz cahiliye dönemini kapatmış. Biz işte böyle bir kültürden gelen milletiz. Bizim beslendiğimiz kaynak bu." şeklinde konuştu.

"Sizler hepiniz birer Nene Hatun, Şerife Bacı ve Erzurumlu Kara Fatma’sınız." diyen Vali Atik, şunları kaydetti:

"Askerimiz Afrin'de terörle mücadele ederken, annelerin, kadınların o askerlerimize nasıl fedakarca pasta, börek yaptığını, evlatlarımız orada ev yemeği yesinler diye çabaladığını gördük. İşte Türk kadını budur. Biz de Valilik ve belediye olarak kadınlarımıza elimizden geldiğince imkanlarımız ölçüsünde her türlü fırsatı sağlamak üzere çalışıyoruz. Sizler toplumun geleceğini şekillendireceksiniz. Sizler bizleri var edeceksiniz. Bizleri doğuran, hayata kazandıran sizlersiniz. Bu vesileyle başta annem olmak üzere tüm kadınların kadınlar gününü kutluyorum. Şehit annelerimizin o mübarek ellerinden öpüyorum."

Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın ise, toplumda kadının önemine değindi. Taşkın, "Bizim kültürümüzde bizim geleneğimizde inancımızda ayrımcılığın hiçbir türünün yeri yoktur. Biz ne cinsiyet ne ırk ne din, inanç hiçbir konuda ayrımcılık yapmayız. İnsan olmanın şerefini yaşıyoruz. Tarihimizde de dünyaya örnek olmuş bir milletlerden biriyiz bu konuda. Bunun yüzlerce, binlerce örneği var inancımızda da öyledir. Bizim toplumumuzda bizim coğrafyamızda kadın cefakarlığıyla, fedakarlığıyla sabır timsali olmasıyla bütün toplumun her aşamasında katkıda bulunmasıyla bilinir. " diye konuştu.

Program, ailelerin uğurlanması ile sona erdi.