İTFAİYEDEN OKULLARA YANGIN TATBİKATI

İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, Sivil Savunma Haftası kapsamında şehir merkezinde okullarda yangın tatbikatı başlattı.

İtfaiyeden Okullara Yangın Tatbikatı

10 Mart 2018 Cumartesi 09:46

Tatbikatta ekipler tarafından Bahçeşehir Okulunda öğrencilerine yangın söndürme ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı. 

Siirt Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Bahçeşehir Okulunda yangın ihtimaline karşı öğrencilerle beraber yangın tatbikatı yaptı. Okulda çıkabilecek yangın ihtimaline karşı öğrenciler bilgilendirildi. Tatbikatta okul alarmının çalmasıyla okulda bulunan bütün öğrenciler sınıfları boşaltarak, okul bahçesinde toplandı.

Okul bahçesinde benzin yardımıyla yakılan ateşte önce itfaiye ekipleri daha sonra da öğrenciler tarafından söndürüldü. Bu sırada öğrencilere yangına müdahale ve yangın söndürme cihazları hakkında bilgiler verildi. Tatbikat öğrenciler tarafından ilgi ve heyecanla karşılandı.

Bahçeşehir Okulundan yapılan tatbikat sonrası İtfaiyecilik mesleğini tanıtmak amacıyla öğrencilere eğitim semineri verdiklerini ifade eden İtfaiye Müdürümüz Misbah Yılmaz, “Evde, okulda ve sokakta hayatın her yerinde ve her döneminde doğal afet ve kaza riskiyle karşı karşıya kalabiliriz. Bu nedenle yangına, doğal afetlere, trafik kazalarına karşı önleyici tedbirler alarak riskleri en aza indirmek temel amacımızdır. Yapmış olduğumuz tatbikat ve eğitimlerin amacı da budur. İl genelinde tüm okullarda sivil savunma haftasında tatbikatları gerçekleştireceğiz” dedi.