29 Mart 2024
  • Siirt19°C

SİİRT’TE OTOMATİK SULAMA SİSTEMİ KURULUYOR

“Yeşil Bir Siirt” projesi kapsamında, çimlendirilerek fidan ve süs bitkilerin ekildiği kent girişindeki orta göbek yeşil alana dönüştürülerek, buraya kumanda sistemi ile çalışan Pop-Up türü otomatik sulama sistemi kuruluyor.

Siirt’te Otomatik Sulama Sistemi Kuruluyor

17 Mart 2018 Cumartesi 11:42

“Yeşil Bir Siirt” projesi kapsamında, çimlendirilerek fidan ve süs bitkilerin ekildiği kent girişindeki orta göbek yeşil alana dönüştürülerek, buraya kumanda sistemi ile çalışan Pop-Up türü otomatik sulama sistemi kuruluyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından değişik süs bitkileri ve fidanların yanı sıra çimlendirilerek yeşillendirilen orta refüjlerin otomatik sistemden yaralanılarak sulandırılması amacıyla başlatılan çalışmalar sürüyor. Siirt kent girişindeki 4 yol göbeğine farklı bir güzellik kazandıracak bu kapsamdaki çalışmalarla su tankerleri yardımıyla yapılan sulama çalışmaları daha az orandaki su harcaması ile daha verimli bir şekilde yapılır hale getirilecek.

Konu ile ilgili bilgi veren Park ve Bahçeler Müdürü Muhdi Eldemir, "Siirt’i güzelleştirme adına kent genelinde başlatılan çalışmalar kapsamında kent girişindeki 4 yol kavşağında son teknoloji sistem olan otomatik sulama sistemi çalışmasının başlatıldığını belirterek, “ Yeşil bir Siirt diye adlandırdığımız projemiz kapsamında ilimize kazandırılan yeşil alanlarımıza dizi çalışmalar başlattık. Bu çerçevede, daha önceleri kötü görünüm sağlayan ilimiz girişindeki Ford kavşağı diye bilinen 4 yol ortasındaki göbeğe yeşillendirme ve süsleme çalışması başlatıldı. Şimdi buraya son teknoloji bir sistem kurulumunu gerçekleştiriyoruz. Uzaktan kumanda ile kontrol edilebilen ve basınç sistemiyle çalışan toprak altına döşeli spring (fiskiyeler) döşenmek suretiyle Pop-Up türü otomatik sulama sistemi projesini hayat geçirdik. Bu sistem uzaktan kumanda ile kontrol ediliyor. Pop-Up sistemi toprak altına döşenmiş sprink (fiskiyelerin) basınçla beraber toprağın üstüne çıkıp yeşil alanı suladıktan sonra tekrar toprağın altına geri dönmesidir. Bu otomatik kurulumla birlikte ağaçlandırma çalışması yapılacak. Bu alanımıza ayrıca Çınar ve süs eriği türde ağaç ve fidan dikim gerçekleştireceğiz. Bu sistemin bir faydası da şu ki, otomatik sistem sabah erken saatlerinde sisteme gireceğinden bitkiye verilen suyun buharlaşması ve güneşten etkilenmesi engellenecek.” dedi.