19 Nisan 2024
  • Siirt19°C

ÇOCUK KORUMA KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI

İKİNCİ DÖNEM ÇOCUK KORUMA İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI

Çocuk Koruma Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

19 Mayıs 2018 Cumartesi 15:21

2018 Yılı İkinci Dönem Çocuk Koruma İl Koordinasyon Toplantısı, Vali Ali Fuat Atik’in başkanlığında gerçekleştirildi.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Ali Fuat Atik, çocukların korunmasıyla ilgili kamu kurumlarının arasındaki koordinasyon ve işbirliğinin önemine dikkat çekerek, her kuruma bir görev düştüğünü bu görev ve sorumlulukların hassasiyetle mutlaka yerine getirilmesi ve takip edilmesi gerektiğini vurguladı.

 

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Gökhan Marakçı da il genelinde çocukların korunması ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

Marakçı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın çocukların, ruhsal ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla başlattığı "Ekranla Değil, Akranla Büyüsün Çocuklar" projesi hakkında bilgi verdi.

 

Daha sonra İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan sunumun ardından, 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu çerçevesinde karşılaşılan sorunlar ve tedbir kararı uygulanan çocukların durumlarının görüşüldü.

 

Toplantıda, riski önleyici çalışmalar hakkında, İl Koordinasyon Kurulu üyelerince görüşler dile getirildi ve çözüm önerileri sunuldu.

 

Toplantı, kurul üyelerinin dilek ve temennileri ile sona erdi.

 

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya; Vali Atik’in yanı sıra Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Vali Yardımcısı Aziz Onur Aydın, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Uğur Özmen ve diğer kurul üyeleri katıldı.