26 Nisan 2024
  • Siirt12°C

RAMAZAN DENETİMLERİ SÜRÜYOR

Gıda Ürünlerinde Ramazan Denetimleri Aralıksız Devam Ediyor.

Ramazan denetimleri sürüyor

31 Mayıs 2018 Perşembe 12:40

Siirt’te yaşayan vatandaşlarımızın sağlıklı gıda tüketebilmeleri amacıyla Siirt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Ekipleri tarafından rutin olarak devam eden gıda denetimleri Ramazan ayı boyunca artarak devam etmektedir.


Ramazan ayında tüketimi artan ekmek ve ekmek çeşitleri, et ve et ürünleri, süt ürünleri, unlu mamuller ve pastacılık ürünleri işleyen üretim yerleri başta olmak üzere Siirt genelindeki gıda işletmelerinin denetimlerine Ramazan Ayı boyunca hız veriliyor.


Siirt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Demirhan, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Halkımızın sağlıklı gıda tüketebilmesi amacıyla gıda maddeleri satış ve tüketiminin artış gösterdiği Ramazan Ayında, işletmelerin genel temizlik ve hijyen kurallarına uygunluğu,  gıdaların üretim, sunum, muhafaza ve depolama şartları ve ürün etiketlerinin kontrolü gibi konularda denetimlerimizi artıracağız.


2018  yılının ilk dört ayında yapılan denetim sayıları geçen yılın aynı dönemine kıyasla % 30 artış göstererek 1000 adete ulaşmıştır. 


''En İyi Denetçi Tüketicidir'' ilkesi ile vatandaşlarımız alış-verişlerini yaparken gıda ürünleri ile ilgili herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaları durumunda İl Müdürlüğümüzün 223 23 31 no'lu telefonunu veya Alo Gıda 174 hattını arayarak şikâyetlerini iletmeleri durumunda Gıda Denetim Ekiplerimiz tarafından gerekli denetim ve incelemeler yapılacaktır." dedi.