23 Nisan 2024
  • Siirt26°C

SİİRT BELEDİYESİ'NDEN VATANDAŞLARA FIRIN ÇAĞRISI

"Ramazan'da Fırınlarda Oluşabilecek Yığılmalara Karşı Tedbirli Olalım"

Siirt Belediyesi'nden vatandaşlara fırın çağrısı

22 Nisan 2020 Çarşamba 22:46

Siirt Belediyesi, Ramazan ayı nedeniyle fırın ve ekmek fabrikalarının önünde oluşabilecek yığılmalara karşı çalışma başlatarak vatandaşlara ve ekmek üreticilerine uyarıda bulundu. Uyarı ve bilgilendirme amaçlı afiş ve duyuru çalışmalarıyla vatandaşları tedbirli olmaya çağıran Belediye ekipleri, bu konuda İl Umumi Hıfzıssahha Kurulunca alınan ve Ramazan ayı boyunca sürecek kurallara uyulması çağrısında bulundu.

İl Umumi Hıfzıssahha Kurulu; her yıl Ramazan ayında yaşanan pide kuyrukları, koronavirüs salgını sebebiyle büyük risk taşıdığından fırın ve ekmek fabrikalarının önünde oluşan yığılmaları engellemek için gündüz saat 17.00'a ve iftardan sonra saat 22.00'a kadar ekmek üretimi yapılacağını ve ambalajlı bir şekilde satılacağına karar verdi.

Kurul kararıyla Belediyemiz ekipleri, fırın ve ekmek fabrikalarına Ramazan ayı boyunca uyulması gereken kurallarla ilgili bilgiler vererek kuralların yazılı olduğu afişler astı.

Alınan tedbirler kapsamında fırın ve ekmek fabrikalarının alacakları kurallara yönelik afiş, duyuru ve bilgilendirme çalışmaları yapan Belediyemiz ekipleri; Ramazan ayı boyunca bu iş yerlerine yönelik denetimlerini aralıksız sürdüreceklerini ifade etti.