26 Nisan 2024
  • Siirt13°C

SİİRT'TE YASAKLARA UYMAYANLARA CEZA KESİLECEK

Siirt'te yapılan İl Pandemi Kurulu toplantısında alınan kararla maske takmayan ve sosyal mesafeye uymayanlar hakkında cezai işlem uygulanmasına karar verildi.

Siirt'te yasaklara uymayanlara ceza kesilecek

29 Mayıs 2020 Cuma 07:24

İl Pandemi Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Atik Başkanlığında Yapıldı
27.05.2020
İl Pandemi koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali/Belediye Başkan V. Ali Fuat Atik’in başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Konferans Salonunda yapılan toplantıya, Vali Ali Fuat Atik’in yanı sıra 3. Komando Tugay Komutan V. Albay Mehmet Fevzi Kenasarı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, Vali Yardımcısı Zihni Yıldızhan, İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Ömür Emre, İlgili kurum müdürleri ve bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Toplantıda, koronavirüs tedbirleri kapsamında daha önceden  alınan kararlar tek tek gözden geçirilerek, pandeminin yayılımına engel olmak ve vatandaşlarımızın sağlığını korumak amacıylaalınacak tedbirler değerlendirildi.

Cuma namazının kılınması ile ilgili  alınması gereken önlemlerin de görüşüldüğü toplantıda, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararlarına uygun olarak sosyal ve fiziki mesafeye uyularak saf tutulması, maskesiz ve seccadesiz gelinmemesi, cemaatin giriş/çıkışının sağlıklı şekilde gerçekleştirilmesi için alınması gereken tedbirler değerlendirildi.

Koronavirüs salgınına karşı Sosyal mesafe ve maske kullanımı gibi tedbirlere mutlaka uyulması gerektiğine vurgu yapan Vali Atik, tedbirlere uymayan vatandaşlar hakkında cezai işlem uygulanması talimatını verdi.

Vali Atik, koronavirüsle mücadele kapsamında genel olarak alınan tedbirlerin uygulanmasında  herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini istedi.

Toplantı, görüş ve önerilerin alınması ile sona erdi.