• BIST 9689.36
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Siirt 29 °C

Mutlu Kaya’ya silahlı saldırının arkasında kim var?

Mutlu Kaya’ya silahlı saldırının arkasında kim var?
Fatih Mahallesi’ndeki evinde henüz kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce silahla başından vurularak ağır yaralanan Mutlu’ya yönelik saldırıyla ilgili soruşturma sürüyor.

Mutlu Kaya’ya silahlı saldırı...’Sesi Çok Güzel’ yarışması ile tanınan Mutlu Kaya Diyarbakır Ergani’deki evinde silahlı saldırıya uğramıştı. Olayla ilgili dün akşam 1 kişi gözaltına alındı.Diyarbakır Ergani’de yaşayan ve ses yarışmasıyla tanınan Mutlu Kaya’nın evinde uğradığı silahlı saldırıya ilişkin 1 kişinin gözaltına alındığı bildirildi


Fatih Mahallesi’ndeki evinde henüz kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce silahla başından vurularak ağır yaralanan Mutlu’ya yönelik saldırıyla ilgili soruşturma sürüyor. İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince yürütülen çalışmalarda, saldırı olayıyla ilgili 1 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheli, ifade işlemleri için İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

HAYATİ TEHLİKESİ VAR
Hane halkının haber vermesiyle olay yerine polis ve 112 acil servis ekipleri sevk edildi. Mutlu Kaya Ergani’de yapılan ilk müdahalesinin ardından Diyarbakır Eğitim Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Kaya’nın hayati tehlikesi bulunurken, polis olayla ilgili geniş çapta soruşturma başlattı.

Sibel Can, bir okulun kantininde çalışan 19 yaşındaki Mutlu Kaya’yı kendi elleri ile almak için Diyarbakır’a gelmiş ve çalıştığı okul kantininde ziyaret etmişti.

SİBEL CAN: NASIL KIYDILAR SANA
Haberi alan Sibel Can Instagram sayfasında Muıtlu Kaya’nın fotoğrafını paylaştı ve altına "Benim güzel Mutlu kızım nasıl kıydılar sana. Çok üzgünüm. Yarışma sayesinde tanıdığım, binlerce pırlanta kızımızdan biri olan Mutlu’nun sağlık durumu şu anda çok kritik. Acil şifalar diliyorum. Dualarımızı eksik etmeyelim.." notunu düştü.

KONSER VERECEKTİ

Sanatçı Sibel Can, 30 Mart’ta geldiği Ergani’de bulunan okulun kantininde çalışan Kaya’nın seslendirdiği şarkıyı dinlemiş, televizyon kanalındaki ses yarışmasına katılmasını sağlamıştı. Yarışma için İstanbul’a götürülen Kaya, programdaki performansıyla beğeni toplamıştı. Kaya’nın üniversiteyi kazanmasına rağmen maddi imkansızlık yüzünden eğitimini tamamlayamadığı belirtilmişti.

Kaya’nın dün Hilar mağaralarının bulunduğu bölgede halk konseri vermesi bekleniyordu.

 

ÖZEL EKİP KURULDU, ŞÜPHELİLER BELİRLENDİ

Diyarbakır’ın Ergani İlçesi’nde Mutlu Kaya’nın silahlı saldırıda ağır yaralanmasının ardından failin yakalanması için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nde özel bir ekip kuruldu. Saldırının ardından olay yerinde yapılan incelemede 7.65 mm çapında bir silaha ait boş kovanlar bulundu. Kaya’nın ailesinin de bilgisine başvuran polis, Kaya’nın görüştüğü tüm arkadaşlarını yakın takibe aldı.

Her yerde aranan saldırganın Kaya’nın eski arkadaşlarından biri olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Olayın bir gönül ilişkisi kaynaklı olabileceği yönünde çalışmalarını sürdüren polis, bazı şüphelilerin kimliğini belirledi.

Ateş açılan tüm noktaların ölçümünü yapan polis, evin giriş kapısında bulunan buzlu camdan isabet eden kurşunun kapı arkasında kardeşleriyle birlikte yemek yiyen Mutlu Kaya’ya isabet ettiğini tespit etti. Olayın meydana geliş şeklini araştıran polis, saldırının öldürme, hedef gözeterek yapılmadığı yönünde çalışmasını sürdürüyor.

Başından ağır yaralanan ve hastanede tedavisi süren Mutlu Kaya’nın cep telefonunu da incelemeye alan polis, genç kızın telefonunda kontör olmadığını belirledi. Kaya’nın arkadaşları ile yaptığı görüşmeleri, kardeşlerinin telefonundan gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Evin giriş kapısında bulunan buzlu camdan giren kurşun Mutlu Kaya’yı vurdu.

Kaynak: Mynet.com

Bu haber toplam 2434 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
GÜNCEL
ANKET
Hükümetin bölge için son aylardaki politikasından memnun musunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Siirt Ajans | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Sistemi: CM Bilişim